Afbeelding
Pixabay

Voedselbank gaat over op verstrekken van waardebonnen voor eten

23 maart 2020 om 09:11 Maatschappelijk

AMSTELVEEN In verband met de veiligheid van de vrijwilligers, van wie er velen tot de risicogroep behoren en ook voor de veiligheid van cliënten, heeft Voedselbank Amstelveen besloten de komende weken geen voedselpakketten meer te verstrekken. In plaats daarvan krijgen de cliënten nu een waardebon waarmee zij zelf hun inkopen kunnen doen. Dit is mogelijk geworden dankzij  hulp van de gemeente. Cliënten kunnen de waardebonnen ophalen bij de Voedselbank op de gebruikelijke tijd: woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 

"Het doet me goed te weten, dat de gemeente ons ondersteunt en betrokken is bij de kwetsbare bewoners," aldus Annick Visser, voorzitter van de Voedselbank: " Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van wethouder Marijn van Ballegooijen net toen ik op het punt stond de gemeente te bellen dat we een groot probleem hadden. Zijn telefoontje kwam als geroepen.  De wethouder liet weten, dat de Voedselbank kon rekenen op steun van de gemeente en hij bood de Voedselbank een substantieel bedrag voor deze crisisperiode. Dankzij deze gulle gift van de gemeente is de Voedselbank in staat om in deze moeilijke periode cadeaubonnen te verstrekken waarmee de cliënten hun eigen eten kunnen kopen".

Het spreekuur voor intake van cliënten is gesloten. Wie aan de inkomensvoorwaarden voldoet en in een beroep wil doen op hulp van de Voedselbank, kan zich alleen aanmelden bij de Voedselbank via het e-mailadres: voedselbankamstelveen@gemail.com.

De Voedselbank is bedoeld voor gezinnen in Amstelveen die tijdelijk niet (meer) in staat zijn om in hun dagelijkse voeding te voorzien. Wie de Voedselbank wil steunen, zodat zij zo lang mogelijk haar cliënten kan helpen, kan een bedrag storten op bankrekening  NL70RABO0155673998 t.n.v. Stichting Voedselbank Amstelveen. (De Voedselbank is een ANBIstichting, dus is het bedrag aftrekbaar voor de belasting).

Voor meer informatie: www.voedselbankamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie