Afbeelding
Archief (pixabay)

Dringend advies om bloesempark te mijden

22 maart 2020 om 15:11 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos adviseert bezoekers met klem het Bloesempark te mijden en op andere plekken in het bos te wandelen. Dit in verband met het coronavirus. Om te zorgen dat iedereen in het Bloesempark op een veilige afstand van 1,5 meter van elkaar kan wandelen, wordt de toegang gereguleerd en staan er hekken voor de ingang voor als het te druk wordt. De Veiligheidsregio let vandaag  extra op bij het Bloesempark in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Als de situatie daar vandaag niet verbetert dan overweegt het bestuur van de Veiligheidsregio het Bloesempark te sluiten voor publiek.

De toestroom van bezoekers die de bloeiende bomen in het Bloesempark wilden bekijken, trok gisteren de aandacht van diverse media omdat het in tegenspraak is met de oproep om zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden

De gemeente Amstelveen reageerde met een bericht waarin er op gewezen werd dat het bos eigendom is van de gemeente Amsterdam en dat het Amsterdamse Bos is gervaagd om extra maatregelen te nemen en anders het park af te sluiten. 'Begrijpelijk dat iedereen met dit mooie weer naar buiten wil , maar het is onverantwoord om geen afstand te houden. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen," aldus burgemeester Tjapko Poppens.  Wethouder Floor Gordon liet weten dat Amstelveen paraat staat om Amsterdam te helpen om de openbare orde in het Bloemsempark te handhaven, of het park te sluiten. Wethouder Herbert Raat kondigde aansluitend parkeercontroles in de omgeving van park aan, waarbij foutparkeerder op de bon worden geslingerd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie