Afbeelding
Google Streetview

Ook Boswinkel uit voorzorg tijdelijk dicht

21 maart 2020 om 08:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De Boswinkel in het Amsterdamse Bos heeft de deuren gesloten tot en met 6 april. Het bosbeheer heeft dit donderdag besloten in verband met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan. Dinsdag was al besloten om het tentoonstellingsgedeelte in de Boswinkel te sluiten, maar die bleef toen nog wel open voor vragen en het verstrekken van informatie. Maar nu is de Boswinkel dus helemaal gesloten.

GEANNULEERD In verband met het coronavirus zijn ook alle geplande activiteiten in de komende weken geannuleerd: Het gaat daarbij om Voorjaarswandeling (22 maart), Molletje zoekt een huis (29 maart), Stilte wandeling (4 april), Rondvaart (5 april) en Buitenkans (5 april). 

Het bosbeheer wijst erop dat de landelijke richtlijnen ook gelden in het bos: houd afstand tot elkaar, schud geen handen, hoest en nies in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

BLOESEMPARK Het bos raadt mensen vanwege het coronavirus ook af om naar het Bloesempark te komen. De kersenbloesems staan momenteel in bloei en de bloeiende bomen trekken jaarlijks veel bezoekers. Om risico die dat vanwege de drukte met zich mee kan brengen te vermijden, geeft het bosbeheer het advies om daar dit jaar niet heen te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie