Afbeelding
Pixabay

Apotheken treffen voorzorgsmaatregelen wegens coronavirus

20 maart 2020 om 15:26 Zorg

AMSTELVEEN Apotheken in Amstelland hebben wegens de ontwikkelingen rond het coronavirus diverse voorzorgsmaatregelen getroffen met het oog op de medicijnvoorziening.

De Stichting Amstelland Zorg roept patiënten met luchtwegklachten en of koorts op om thuis te blijven en niet naar de apotheek te komen. Medicatie kan thuis bezorgd worden of bij sommige apotheken opgehaald worden via een medicijnkluis (deze worden ook extra gereinigd).

THUISBEZORGEN De apotheken laten momenteel meer medicatie bij de patiënten thuisbezorgen. Dat betekent dat de koeriers het veel drukker gaan krijgen dan normaal. In verband daarmee stichting Amstelland Zorg aan patiënten en huisartsen om daar rekening mee te houden. 'Alleen als per se vandaag iets bezorgd moet worden, dan mag er 'HEDEN' opgezet worden. Herhaalrecepten worden 2 tot 3 werkdagen later bezorgd. Huisartsen worden opgeroepen om patiënten met klachten niet naar de apotheek, maar naar huis te sturen. De apotheek zal medicatie dan bezorgen via de brievenbus.

De apotheken zijn nog gewoon bereikbaar maar hebben wel specifieke voorzorgmaatregelen genomen om het apotheekteam te beschermen en de kans op uitval te verkleinen. Zo mag er een gelimiteerd aantal patiënten tegelijk in de apotheek of worden patiënten bediend via een sluis/luik.

Veel apotheken gaan ook dicht tussen 12.00. en 13.00 uur om de apotheek te reinigen en om zich klaar te maken voor de middagbestellingen en bezorgrondes. Deze maatregelen kunnen leiden tot langere wachttijden waarvoor de apotheken zich op voorhand verontschuldigen

HAMSTEREN NIET NODIG Op korte termijn is het volgens de apotheken niet nodig om te hamsteren omdat zowel chronische medicatie als reguliere medicatie voldoende beschikbaar is, volgens de groothandels. Zij verzoeken de cliënten dan ook om gewoon de reguliere recepten in te leveren voor 3 maanden en niet te gaan hamsteren omdat dit effect heeft voor de beschikbaarheid voor anderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie