Afbeelding
Pixabay

Aantal besmettingen met coronavirus in Amstelveen loopt op naar 22

20 maart 2020 om 14:14 Zorg

AMSTELVEEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Amstelveen gestegen naar 22. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Gisteren bedroeg het aantal inwoners dat met het virus is besmet nog 13. Het besmettingspercentage per 100.00 inwoners is in Amstelveen opgelopen van 14,3 naar 24,2. In Amsterdam is dat percentage 14,7. 

GGD Amsterdam Amstelland meldde gisteren in de dagelijkse update dat het aantal vastgestelde besmettingen in deze regio is opgelopen naar 157. Donderdag werden 41 mensen positief getest op het coronavirus. Van deze 41 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend zes in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn 27 personen met een besmetting met het coronavirus opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

In totaal zijn nu in Nederland officieel 2.994 besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Het RIVM heeft het testbeleid voor corona aangepast: niet meer iedereen die mogelijk besmet is met het coronavirus wordt getest. Als mensen klachten hebben die op het coronavirus wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben.  De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte. Dit nieuwe beleid van het RIVM is erop gericht om kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie