Wethouder Floor Gordon.
Wethouder Floor Gordon. Gemeente Amstelveen

Amstelveen: 'Schouder aan schouder met ondernemers in deze heftige tijden'

20 maart 2020 om 12:30 Zakelijk

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen wil een steentje bijdragen om lokale ondernemers tijdens de coronacrisis te steunen. Dit naast de  de landelijke maatregelen van het kabinet om de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus voor ondernemers op te vangen. Dat meldt wethouder Floor Gordon aan het lokale bedrijfsleven op de website van Ondernemersvereniging Amstelveen. 

'We moeten nu schouder aan schouder staan in deze heftige tijden, het is van belang dat we dat de komende tijd vasthouden. Ondernemers willen niet snel om hulp vragen bij de overheid. Maar wij roepen hen op om hun trots op zij te zetten als het water hen aan de lippen staat, want we willen graag helpen. De gemeente wil maatwerk leveren," aldus de wethouder..

OVERBRUGGING Met de landelijke maatregelen wil het kabinet banen en inkomens beschermen en de gevolgen voor ZZP'ers, MKB-ondernemers en grootbedrijven beheersbaar maken. Het pakket aan maatregelen zorgt ervoor dat bedrijven hun medewerkers kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook zorgt het kabinet voor versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden, zodat er financiële middelen beschikbaar blijven binnen de bedrijven.

FINANCIËLE ZORGEN Daarnaast wil het college van B en W volgens wethouder Floor Gordon alles doen wat binnen de mogelijkheden van de gemeente ligt. 'Wij realiseren ons dat voor sommige ondernemers de financiële zorgen groot zijn en snel opstapelen. We zijn in goed overleg met brancheverenigingen, nemen hun aanbevelingen in overweging en hebben deze al voor een deel in uitvoering. Ook werken we aan een lokaal pakket aan maatregelen voor ondernemers die primair gericht zijn op het voortbestaan van ondernemingen. Dat doen we onder meer door het vergoten van de liquiditeit. Bijvoorbeeld uitstel van betaling van lokale belastingen of het verstrekken van kredieten. Daarnaast willen we ondernemers ruimte bieden om out of the box te denken en nieuwe of tijdelijke business initiatieven mogelijk maken buiten bestaande gemeentelijke kaders (zoals het bestemmingsplan),' aldus Gordon

De gemeente ondersteunt verder zelfstandigen in financiële problemen met het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Wethouder Marijn van Ballegooijen is bezig met de aanpassing van deze regeling. 

Alle informatie over de gevolgen van Corona in Amstelveen is te vinden op de website www.amstelveen.nl/ondernemen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie