Afbeelding
Gemeente Amstelveen

GVB over op zomerdienstregeling, zondagsschema bij Connexxion

20 maart 2020 om 12:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De openbaar vervoerbedrijf die in Amstelveen actief zijn, hebben hun dienstregeling aangepast vanwege de coronacrisis. Als gevolg van een sterke terugloop in het aantal buspassagiers rijdt busmaatschappij Connexxion de komende tijd een zondagsdienstregeling met lagere frequenties. Het GVB hanteert de zomerdienstregeling. Ook zijn sommige routes zijn aangepast.

.
"In deze coronacrisis is het begrijpelijk dat dit soort aanpassingen worden gedaan,"stelt de Amstlelveense wethouder Verkeer en Vevroer, Rob Ellermeijer. "Als het noodzakelijk is om met het openbaar vervoer te reizen volg dan de landelijke hygiëne richtlijnen en ga niet naast of tegenover iemand zitten, als dit niet nodig is. De buschauffeurs en trambestuurders doen fantastisch werk. Het openbaar vervoer is onderdeel van de vitale infrastructuur en zij zorgen ervoor dat Amstelveners zich toch kunnen verplaatsen als het echt nodig is," zegt Ellermeijer.


Vanwege de maatregelen rond het coronavirus wijzigt Connexxion de dienstregeling in heel Amstelland Meerlanden. Het kan betekenen dat buslijnen later starten, ingekorte routes rijden of helemaal niet rijden.
In Amstelveen hebben de aanpassingen onderstaande gevolgen:
- Buslijn 174 rijdt niet de route Busstation Amstelveen-Oude Dorp-Rembrandtweg-
Busstation Amstelveen
- Buslijn 171 rijdt niet tussen Busstation Amstelveen en Amsterdam Bijlmer/ArenA
- Buslijn 186 rijdt niet (busstation – KLM hoofdkantoor- Schiphol)
- Buslijn N57 (vanuit/naar Aalsmeer) rijdt niet
- GVB tramlijn 6 rijdt niet
- GVB buslijn 551 rijdt alleen een zondagsdienst

Actuele informatie is te vinden op de volgende websites: https://www.connexxion.nl/nl/nieuws/over-het-coronavirushttp://www.gvb.nl of https://9292.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie