Afbeelding
Pixabay

Aantal besmettingen in Amstelveen met coronavirus bijna verdubbeld naar 13

19 maart 2020 om 14:48 Zorg

AMSTELVEEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Amstelveen gestegen naar 13. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Gisteren bedroeg het aantal inwoners dat met het virus is besmet nog 7. Het besmettingspercentage in Amstelveen is nu 14,3 per 100.000 inwoners. 

GGD Amsterdam Amstelland meldde gisteren in de dagelijkse update dat het aantal vastgestelde besmettingen in deze regio is opgelopen naar 116. Gisteren waren er weer 13 besmettingen bijgekomen. Van deze 13 nieuwe patiënten is er voor zover nu bekend 1 in het ziekenhuis opgenomen. Er zijn volgens de GGD in totaal 19 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

In totaal zijn nu in Nederland officieel 2.460 besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Het RIVM heeft het testbeleid voor corona aangepast: niet meer iedereen die mogelijk besmet is met het coronavirus wordt getest. Als mensen klachten hebben die op het coronavirus wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben.  De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte. Dit nieuwe beleid van het RIVM is erop gericht om kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie