Afbeelding
Eigen foto

Amstelveen en Aalsmeer willen toch weer samen verder

19 maart 2020 om 15:23 Politiek

AMSTELVEEN De colleges van B en W van  de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer gaan met elkaar in gesprek over invulling van een nieuwe samenwerkingsrelatie. In september ontstond een geschil over financiering van de gezamenlijke ambtelijke organisatie en Aalsmeer zegde de samenwerking per 2022 op. De colleges zetten nu een streep door het verleden en gaan werken aan herstel van vertrouwen. De colleges zijn bereid elkaar tegemoet te komen in de kostenverdeling van de ambtelijke samenwerking.

Amstelveen en Amstelveen werken sinds eind 2012 samen op ambtelijk gebied. De twee gemeenten bleven echter wel zelfstandig met eigen besturen en gemeenteraden. In september ontstond een geschil tussen beide gemeente over financiering van de kosten van de ambtelijke organisatie van beide gemeenten  Dat ging met name om de verdeling van de kosten van ICT/digitalisering.

VERBETERING RELATIE In november hebben de colleges van Aalsmeer en Amstelveen een geschilcommissie ingesteld die advies uit moest brengen over het conflict. Die commissie heeft eind februari haar advies gepresenteerd over onder meer verdeling van de kosten en verbetering van de relatie. De commissie stelt onder meer dat et behulpzaam zou zijn als beide gemeenten voor de komende jaren 'spelers' inzetten die 'het verleden achter zich kunnen laten en productief kunnen werken aan vormgeving van en nieuwe relatie. 

Beide gemeenten hebben het advies van de geschilcommissie overgenomen. Ze vinden het een evenwichtig pakket aan adviezen en zin het als een redelijke en billijke oplossing.

Amstelveen is in overleg met Aalsmeer over de dienstverlening die Amstelveen aan Aalsmeer blijft leveren, inclusief de aanpak, planning en spelregels voor vormgeving van de nieuwe samenwerking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie