Afbeelding
Pixabay

Participe en Amstelveenvoorelkaar bieden inwoners hulp in coronacrisis

19 maart 2020 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Welzijnsorganisatie Participe biedt tijdens de huidige coronacrisis sociale hulp aan inwoners die behoefte hebben aan contact of zorgen hebben en daar telefonisch over willen praten.

Particpe heeft bij de hulp voor mensen die getroffen zijn door de maatregelen rond het coronavirus de handen ineen geslagen met vrijwilligersorganisatie Amstelveenvoorlekaar. De nieuwe maatregelen raken mensen die nu aan huis gekluisterd het hardst. Het gaat daarbij om mensen die ongerust zijn, die behoefte hebben aan boodschappen, die minder contact met anderen hebben en de komende tijd minder bezoek krijgen. Amstelveenvoorelkaar en Participe Amstelland brengen daarom vraag en aanbod op hulpgebied samen.

Inwoners die het fijn vinden om te bellen met mensen die graag een praatje willen maken in deze voor sommigen eenzame tijd, kunnen dit kenbaar maken via www.amstelveenvoorelkaar.nl/coronahulp. Ook kunnen ze of rechtstreeks bellen met Participe Amstelland via 020-5430440 of mailen naar  team.amstelveen@participe.nu. Participe gaat ook de eigen deelnemers aan activiteiten, cursisten en bezoekers actief benaderen met de vraag of ze hulp kunnen gebruiken of geven.

Ook boodschappenhulp is nu essentieel voor mensen die de deur niet uit kunnen. En er zijn daarom nu meer dan voorheen vrijwilligers nodig die onder andere boodschappen willen doen.

Wie boodschappenhulp nodig heeft of hulp wil aanbieden, kan dat doen via www.amstelveenvoorelkaar.nl/coronahulp. Bellen kan ook via 020-6413333 (tussen 9.00 en 12.00 uur) of mailen naar team@amstelveenvoorelkaar.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie