Afbeelding
René de Leeuw

Connexxion past vanaf morgen dienstregeling aan wegens coronavirus

18 maart 2020 om 10:51 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Connexxion past vanaf donderdag 19 maart de dienstregeling aan in verband met de gewijzigde omstandigheden. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, maken aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. De dienstregeling die vanaf morgen wordt ingevoerd, is te vergelijken met de zondagsdienstregeling. Het aangepaste rijschema is in de loop van vandaag terug te vinden in de reisplanners van Connexxion.

Door de frequentie van de busritten te verlagen, wil Connexxion voorkomen we dat er lege bussen rondrijden en blijft er wel een basisvoorziening aan openbaar vervoer beschikbaar. 'Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen,' aldus Connexxion.

ACHTERIN INCHECKEN Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vraagt Connexxion de reizigers om via de middendeuren in te stappen en achterin in- en uit te checken. Hiermee wordt het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs verminderd. Met deze maatregel tracht het vevroersbedrijf een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van de medewerkers en de dienstverlening aan de reizigers. Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo en e-tickets zijn te koop via connexxion.nl.

BUURTBUSSEN Buurtbussen rijden nu ook niet meer. Deze worden bestuurd door vrijwilligers die gezien hun leeftijd in een risicogroep vallen.

De vervoersmaatschappij waarschuwt dat door wijzigende omstandigheden de dienstverlening nog verder aangepast worden. Reizigers worden opgeroepen om vlak voor vertrek naar de actuele reisinformatie te kijken op de website, de app of via 9292. Alle informatie over aanpassingen van de dienstverlening is te vinden op www.connexxion.nl/nl/nieuws/over-het-coronavirus

Samenwerking OV bedrijven

OV bedrijven werken samen in OV-NL, de maatregelen die nu genomen worden gelden Nederland breed. Meer informatie daarover is te vinden op de website van Connexxion.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie