PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Zorgen voor horecaondernemers na sluiting wegens coronavirus

Zakelijk
Foto: Naomi Heidinga
17 mrt 2020, 14:50
Peter Kluskens (ANNA):
Peter Kluskens (ANNA): "Het is nog onduidelijk hoelang het gaat duren. We krijgen geen inkomsten, terwijl de kosten doorlopen."

Sinds zondagavond 18 uur hebben alle horecagelegenheden hun deuren moeten sluiten voor het publiek. Dat nieuws werd om 17.30 uur bekend gemaakt. Geen verrassing, zo oordelen Peter Kluskens (ANNA) en Robbert Veuger en Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel. Voor hen en andere ondernemers breekt een spannende tijd aan. Kluskens: "Het is nog onduidelijk hoelang het gaat duren. We krijgen geen inkomsten, terwijl de kosten doorlopen. Zaak is om deze eerst naar beneden te krijgen."

Vorige week maandag waren er de eerste tekenen die duidden op een algehele sluiting van de horeca. Vervolgens werden evenementen afgelast, en mochten er geen bijeenkomsten meer plaatsvinden voor meer dan honderd mensen. "We merkten vorige week daar al de effecten van: een aantal evenementen van bedrijven werden afgezegd, en we hadden minder ga..

Deel dit artikel via: