Afbeelding
Pixabay

Aantal besmettingen met coronavirus in Amstelveen stijgt naar 6

17 maart 2020 om 14:28 Zorg

AMSTELVEEN Opnieuw is bij twee inwoners van Amstelveen officieel een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). In totaal is nu bij zes inwoners van de gemeente het virus na een test officieel vastgeld. Er zijn geen verdere details bekendgemaakt. Het besmettingspercentage in Amstelveen bedraagt nu 6,6 per 100.000 inwoners

In totaal zijn nu in Nederland officieel 1.705 besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Het RIVM heeft het testbeleid voor corona aangepast: niet meer iedereen die mogelijk besmet is met het coronavirus wordt getest. Als mensen klachten hebben die op het coronavirus wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben.  De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte. Dit nieuwe beleid van het RIVM is erop gericht om kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

Op 5 maart werd de eerste besmetting van een inwoner van Amstelveen gemeld en op 9 maart volgde de tweede melding op 13 maart de derde en gisteren werd de vierde besmetting van een inwoner van Amstelveense gemeld.

Gisteren zijn er volgens de GGD in de regio Amsterdam-Amstelland 11 mensen positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio komt hiermee op 90. Van deze 11 nieuwe patiënten zijn er drie in het ziekenhuis opgenomen.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie