Afbeelding
Tuinscherm

Welk tuinscherm past bij u?

13 maart 2020 om 15:02 Partnercontent

Een tuinscherm is een van de meest voorkomende tuinafscheidingen. En terecht, want het is een mooie manier om een schutting rondom de tuin te zetten. Maar er is wel heel veel keuze, welk tuinscherm past bij u? Een aantal tips om over na te denken en u op weg te helpen.

Opvallend of juist niet?
Een schutting is een beeldbepalend element en daarom is het belangrijk dat deze bij uw smaak past en bij uw tuin. Wilt u iets wat opvalt en een mooie toevoeging is aan de tuin? Dan kan een schutting in een bepaalde kleur iets voor u zijn. Bijvoorbeeld een zwart tuinscherm, lichtgrijs of misschien juist wit. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een tuinscherm in de gewenste kleur schilderen. 

Is het juist de bedoeling dat de tuinafscheiding niet opvalt, maar opgaat in het beeld van de tuin? Kies dan iets wat past bij de kleuren die in de tuin voorkomen. Vaak is een eenvoudig houten tuinscherm dan een goede keuze bij een groene en natuurlijke tuin. Hout vergrijst in de loop van de tijd en daardoor vormt het een geheel met de natuurlijke uitstraling van planten en bomen. Heeft u juist een moderne tuin met bijvoorbeeld donkere tegels en bloembakken? Dan kunt u kiezen voor een schutting in een donkere kleur die past bij de tegels en daardoor één geheel vormt.

Onderhoud of liever niet?
Een houten tuinscherm kan tijd voor onderhoud vragen. Met beits of tuinhoutolie kan de kleur bijvoorbeeld opgefrist worden en het zorgt vaak voor een langere levensduur van het tuinscherm. Maar misschien heeft u helemaal geen zin om tijd te besteden aan het onderhoud van uw schutting. Dat hoeft geen probleem te zijn, want u kunt ook kiezen voor onderhoudsvrije materialen zoals composiet. Een composiet tuinscherm is gemaakt van houtvezel en kunststofvezel waardoor het sterk is en geen onderhoud nodig heeft. Alleen af en toe wat schoonmaken met water is voldoende.

Hoe lang moet de tuinafscheiding meegaan?
Als u een tuinscherm kiest, is het ook belangrijk om na te denken over de levensduur ervan. Wilt u graag 20 tot 25 jaar genieten van uw tuinafscheiding dan is bijvoorbeeld een hardhouten tuinscherm een goede keuze. Is een levensduur van 10  tot 15 jaar ook prima, dan zijn houtsoorten als grenen of vuren ook een optie.

U ziet het: er is veel om over na te denken. Wilt u advies? Dan kan het ook goed zijn om eens langs te gaan bij een bedrijf dat tuinafscheidingen verkoopt. Zodat u een goede keuze kunt maken voor het tuinscherm dat echt bij u past.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie