Afbeelding
Pixabay

Derde inwoner Amstelveen besmet met coronavirus

13 maart 2020 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Opnieuw is bij een inwoner van Amstelveen een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Dat heeft GGD Amsterdam/Amstelland gisteravond bekendgemaakt. Het gaat om de derde inwoner van de gemeente bij wie het virus na een test officieel is vastgeld. Er zijn geen verdere details bekendgemaakt.

Vorige week donderdag werd de eerste besmetting van een inwoner van Amstelveen gemeld en maandag volgde de tweede melding.

De GGD maakte de nieuwe besmetting bekend tijdens de dagelijkse update van de stand van zaken met betrekking tot het virus. In de regio Amsterdam-Amstelland zijn er gisteren in totaal 12 besmettingen met het coronavirus bijgekomen. Het gaat om 10 inwoners van Amsterdam, 1 inwoner van Aalsmeer en dus ook 1 inwoner van Amstelveen. Het totaal aantal positief geteste personen in de regio Amsterdam-Amstelland komt hiermee op 29.

De testresultaten komen volgens de GGD verspreid over de dag binnen en de gezondheidsdienst geeft 1 keer per dag de laatste stand van zaken weer. De nieuwe cijfers van de GGD waren gisteren nog niet opgenomen in het overzicht dat de RIVM dagelijks geeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie