Afbeelding
Pete Linforth Pixabay

Alle evenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast wegens coronavirus

12 maart 2020 om 16:06 Zorg

AMSTELVEEN Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland per direct tot 31 maart afgelast. Dat heeft minister Bruno Bruins vanmiddag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De maatregel treft ook instellingen en evenementen in Amstelveen. Er wordt nog in kaart gebracht wat het kabinetsbesluit lokaal voor gevolgen heeft.

De hockeyclub MHC Amstelveen heeft in ieder geval overeenkomstig het advies van de Hockeybond alle wedstrijden en trainingen tot 1 april afgelast. Bij Poppodium P60 vervalt deze maand een belangrijk deel van de programmering en ook Schouwburg Amstelveen brengt in kaart welke voorstellingen nog doorgang kunnen vinden. Het kabinetsbesluit heeft alle betrokkenen overvallen.   

Minister Bruins riep ook iedereen op om thuis te blijven bij luchtwegklachten, zoals neusverkoudheid, hoesten of keelpijn en eventueel koorts. Ook moeten bezoeken aan ouderen en andere kwetsbare personen beperkt worden, stelt het kabinet. Als zij het virus krijgen is de kans groot dat ze ernstig ziek worden of mogelijk zelfs overlijden.

SCHOLEN Scholen worden vooralsnog niet gesloten. Premier Rutte ziet daar nog geen reden toe, omdat er onder jongeren tot nu toe weinig besmettingen zijn en scholieren volgens hem minder vatbaar zijn. Bovendien zou de maatschappelijk ontwrichting bij het sluiten van scholen volgens Rutte zeer groot zijn omdat ouders thuis moeten blijven om de kinderen op te vangen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie