great composers
great composers cinema amstelveen

The Great Composers - In Search Of Haydn | di 9 jun 19.30 uur in Cinema Amstelveen

12 maart 2020 om 14:43 Film Deel je nieuws

Van de makers van Exhibition On Screen | Verteld door Bafta genomineerde actrice Juliet Stevenson

Het biografische verhaal van Phil Grabsky over het leven van Haydn is een visueel en auditief spektakel, inclusief adembenemende uitvoeringen door enkele van de meest gevierde muzikanten ter wereld. Door te spreken met enkele van de grootste vertegenwoordigers van Haydns muziek, herstelt deze film de balans en werpt licht op de meester en zijn werk. Haydns leven strekte zich uit van het einde van de barokperiode tot Napoleons invasie van Wenen, waarbij hij zijn jongere vriend Mozart overleefde. Hij was een van de meest productieve componisten en produceerde meer dan 100 symfonieën, 64 kwartetten, 16 bestaande opera's, 51 pianosonates en de oratoria "The Creation" en "The Seasons". Door middel van intieme en onthullende interviews met experts en gedetailleerde fragmenten uit de persoonlijke herinneringen van Haydn, krijgt het publiek een geweldig inzicht, niet alleen in de muziek van Haydn, maar ook in een waardering voor de kunstenaar zelf. De nadruk van de film ligt, net als bij alle "In Search Of films", op de uitvoering en interpretatie van de werken van Haydn. De componist waar Mozart en Beethoven naar op keken.

The Great Composers - de serie
Arts In Cinema brengt de vier grootste componisten aller tijden Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn, naar het witte doek in de bekroonde serie "In Search of".

Het Beethoven-jaar 2020 wordt een groot Europees evenement. Vier samen met ons vier van de grootste componisten (Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn) voor de exclusieve heruitgave van de veel geprezen en bekroonde The Great Composers-serie, met de wereldwijde speciale bioscoopvertoning.

In december 2020 is het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren; een mooie aanleiding om stil te staan bij deze legendarische componisten en hun muzikale oeuvre. De documentaires bieden een historische reis in de klassieke muziekwereld.

Deze geliefde serie, die geschreven en geregisseerd is door Phil Grabsky, mag je niet missen op het grote scherm.

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan deze vertoning verzorgt Peter de Bruijn, recensent en filmjournalist van NRC een korte, informatieve inleiding over de componist. Aanvang 19.30 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie