great composers
great composers cinema amstelveen

The Great Composers - In Search Of Chopin | di 2 jun 19.30 uur in Cinema Amstelveen

12 maart 2020 om 14:41 Film Deel je nieuws

Van de makers van Exhibition On Screen | Verteld door Bafta genomineerde actrice Juliet Stevenson

Chopins graf in Parijs blijft een bedevaartsoord en zijn muziek zorgt nog altijd voor uitverkochte concertzalen wereldwijd - maar wie was deze man precies die doodsbang was om op te treden voor publiek, die zijn thuisland Polen ontvluchtte naar Parijs om nooit meer terug te keren, nam het op tegen de meest beruchte travestiet in Frankrijk, trad zelden voor publiek op en schreef, ondanks zijn slechte gezondheid, een van de meest intense en levenslustigste muziekstukken die ooit gecomponeerd zijn. Hoe kwam een jonge Poolse jongen precies tot zulke duizelingwekkende hoogte? Vier jaar lang reisde de bekroonde Phil Grabsky de wereld rond in zijn zoektocht om het leven en de muziek van Chopin bloot te leggen. De beste muzikanten voeren zijn muziek uit, waaronder Leif Ove Andsnes, Daniel Barenboim, Ronald Brautigam en het Orkest van de 18e Eeuw. Grappig, hartverscheurend, inspirerend - deze film is de eerste die de ware aard van deze opmerkelijke en nog steeds zeer geliefde componist echt toont.

The Great Composers - de serie
Arts In Cinema brengt de vier grootste componisten aller tijden Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn, naar het witte doek in de bekroonde serie "In Search of".

Het Beethoven-jaar 2020 wordt een groot Europees evenement. Vier samen met ons vier van de grootste componisten (Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn) voor de exclusieve heruitgave van de veel geprezen en bekroonde The Great Composers-serie, met de wereldwijde speciale bioscoopvertoning.

In december 2020 is het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren; een mooie aanleiding om stil te staan bij deze legendarische componisten en hun muzikale oeuvre. De documentaires bieden een historische reis in de klassieke muziekwereld.

Deze geliefde serie, die geschreven en geregisseerd is door Phil Grabsky, mag je niet missen op het grote scherm

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan deze vertoning verzorgt Peter de Bruijn, recensent en filmjournalist van NRC een korte, informatieve inleiding over de componist. Aanvang 19.30 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie