great composers
great composers cinema amstelveen

The Great Composers - In Search Of Mozart | wo 6 mei 19.30 uur in Cinema Amstelveen

12 maart 2020 om 14:38 Film Deel je nieuws

Van de makers van Exhibition On Screen | Verteld door Bafta genomineerde actrice Juliet Stevenson

In Search Of Mozart werd geproduceerd met 's werelds meest toonaangevende orkesten en muzikanten en wordt verteld via een reis van ruim 40.000 kilometer langs elke route die Mozart gevolgd heeft. Dit is een detectiveverhaal dat ons tot in het hart van genialiteit zal brengen. Zonder een toevlucht te nemen tot een docudrama of een visuele re-enactment volgt In Search Of Mozart het leven van de componist doormiddel van zijn muziek en uitgebreide correspondentie. Van requiem K1a tot K626, worden er meer dan 80 werken in chronologische volgorde getoond, worden er opvallende parallellen tussen de muziek en Mozarts eigen ervaringen onthult. Overal is het de muziek die centraal staat met Mozarts leven er als een puzzel omheen passend. Met een rigoureuze analyse van musicologen en experts zoals Jonathan Miller, Cliff Eisen, Nicholas Till, Bayan Northcott en de overleden Stanley Sadie, duikt er een nieuwe, levendige impressie van de componist op. Het verjaagt de vele gemeenschappelijke mythen over het genie, de gezondheid, relaties, de dood en het karakter van Mozart om een nieuwe beeld te presenteren dat heel anders is dan de Amadeus van Milos Forman's Amadeus. Bij de eerste release speelde de film in een aantal theaters 6 maanden en blijft de film bij veel bezoekers, waaronder ook veel klassieke muzikanten, de favoriete film over Mozart.

The Great Composers - de serie
Arts In Cinema brengt de vier grootste componisten aller tijden Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn, naar het witte doek in de bekroonde serie "In Search of".

Het Beethoven-jaar 2020 wordt een groot Europees evenement. Vier samen met ons vier van de grootste componisten (Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn) voor de exclusieve heruitgave van de veel geprezen en bekroonde The Great Composers-serie, met de wereldwijde speciale bioscoopvertoning.

In december 2020 is het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren; een mooie aanleiding om stil te staan bij deze legendarische componisten en hun muzikale oeuvre. De documentaires bieden een historische reis in de klassieke muziekwereld.

Deze geliefde serie, die geschreven en geregisseerd is door Phil Grabsky, mag je niet missen op het grote scherm

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan deze vertoning verzorgt Peter de Bruijn, recensent en filmjournalist van NRC een korte, informatieve inleiding over de componist. Aanvang 19.30 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie