Afbeelding
Pixabay

Gemeenteraad wil extra inzet op schuldhulpverlening

10 maart 2020 om 14:52 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraad zal morgenavond tijdens de raadsvergadering aandringen op extra inzet op de gemeentelijke schuldhulpverlening. De raad vindt dat er meer aandacht moet komen voor de doelgroepen die nu buiten de boot vallen bij de schuldhulpverlening, met name voor zzp'ers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en voor jongeren. Daarnaast vindt de raad het belangrijk dat in schuldhulpverleningstrajecten vaker het saneringskrediet moet worden ingezet en dat gekeken wordt naar de mogelijkheid om bewindvoering in eigen beheer aan te bieden.

De gemeenteraad komt met deze aanbevelingen naar aanleiding van het kritische rekenkamerrapport over de schuldhulpverlening van de gemeente Amstelveen. Tijdens de bespreking van dit rapport in de  commissie Burgers en Samenleving werd al duidelijk dat de raad de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie omarmt. De raad vraagt de om extra inzet van het college van B en W om de schuldhulpverlening te verbeteren.

Uit het rekenkameronderzoek naar de schuldhulpverlening komt onder andere naar voren dat er geen inzicht is in de in- en uitstroom van cliënten, het slagingspercentage van de schuldhulpverleningstrajecten en in hoeverre er sprake is van recidive. De gemeenteraad kan zonder die gegevens niet controleren of het beleid effectief is en goed wordt uitgevoerd door het college. De raad wil dan ook dat de registratie van de schuldhulpverleningstrajecten wordt verbeterd.

In de raadsvergadering van woensdag 11 maart bespreekt de raad de conclusies en aanbevelingen van het rekenkameronderzoek, waarbij de voorstellen voor verbetering van het schuldhulpverleningsbeleid aan bod zullen komen. De vergadering begint om 20.00 uur in de raadzaal van het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen en is openbaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie