Afbeelding
Angeline Swinkels

Week van het Verkeer van start bij Roelof Venemaschool

9 maart 2020 om 15:51 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Wethouder Verkeer Rob Ellermeijer gaf maandag de aftrap van de Week van het Verkeer. Tijdens deze week leren kinderen op speelse manier over verkeersregels en waar ze op moeten letten. De start vond in Amstelveen plaats op de Roelof Venemaschool.

Elke dag gaan ook in Amstelveen veel kinderen lopend of op de fiets naar school. "Het is daarom enorm belangrijk je op jonge leeftijd leert om zelfstandig mee te doen aan het verkeer." sprak Ellermeijer de kinderen toe. "Het is goed dat jullie school hier aandacht aan besteedt, de gemeente ondersteunt dit van harte."

Verkeersveiligheid rond scholen heeft volgens de gemeente hoge prioriteit. Het wordt steeds drukker en het aantal leerlingen neemt toe. De gemeente heeft richtlijnen vastgesteld voor verkeerssituaties rond scholen. Te denken valt bijvoorbeeld aan waarschuwingsborden, drempels en adviessnelheden.

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken en verkeerseducatie een positieve impuls te geven. Naast de Roelof Venemaschool doen in Amstelveen de Mio Mondo, de School of Understanding, De Bloeiwijzer, De Pioniers en De Kindercampus King mee.

De week wordt georganiseerd door Verkeersplein Amsterdam in opdracht van gemeente Amsterdam en Verkeer en Meer, onderdeel van de Vervoerregio Amsterdam. Vergeleken met andere regio's in Nederland is de regio naar eigen zeggen een voorloper op het gebied van verkeerseducatie aan kinderen tot 18 jaar. Vanaf 18 maart beginnen de praktische verkeersexamens en worden in de hele regio ruim zesduizend kinderen uit groep acht voorbereid om veilig naar het voortgezet onderwijs te fietsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie