Afbeelding
Pete Linforth Pixabay

Tweede besmetting met coronavirus in Amstelveen

9 maart 2020 om 15:14 Zorg

AMSTELVEEN Er is een tweede inwoner van Amstelveen besmet met het coronavirus (COVID-19). Dat heeft de gemeente bevestigd. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) maakte de nieuwe besmetting vanmiddag bekend bij de dagelijkse update van het aantal besmettingen in ons land. 

De inwoner verblijft momenteel in thuisisolatie. De gezinsleden van de besmette persoon blijven voor de zekerheid ook thuis. De GGD is bezig met het contactonderzoek. Een basisschool in Amstelveen maakt deel uit van dit contactonderzoek. De GGD stelt dat er geen reden is om aan te nemen dat het virus zich zal verspreiden via de school. De GGD heeft de ouders van de leerlingen van deze school hier vandaag per brief van op de hoogte gesteld.

Afgelopen donderdag werd bekendgemaakt dat een inwoner als eerste in Amstelveen besmet was geraakt met het coronavirus. Het betrof de medewerker van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam van wie de besmetting woensdag al in de publiciteit kwam. Deze medewerker bleek een inwoner van Amstelveen te zijn en was in Noord-Italië met vakantie geweest. De inwoner verblijft in thuisisolatie.

   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie