Lezing Tom Buitendorp over De Brittenburg

6 maart 2020 om 21:40 Historie Deel je nieuws

Op 24 maart 2020 houdt Tom Buitendorp een lezing over De Brittenburg. De lezing vindt plaats vanaf 20.15 uur in Orion 19A in Amstelveen.


Tom Buiitendorp presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar de Brittenburg, de geheimzinnige ruïne die eeuwen geleden herhaaldelijk op het strand bij Katwijk is gezien. Het mysterie leek onoplosbaar, maar de spreker verzamelde veel nieuw materiaal met opmerkelijke inzichten waarover hij een boek schreef. Tijdens deze presentatie neemt hij het publiek mee op zijn speurtocht. Het is een avontuur zoals avonturen behoren te zijn. Er verschijnen raadselachtige afbeeldingen, en eeuwenoude kaarten onthullen als een schatkaart met een kruis en in ‘passen vanaf de kerktoren’ waar de Brittenburg in zee verdween.

Oude fouten vormen een dwaalspoor en raadselachtige voorwerpen en onmogelijke plattegronden tarten de onderzoeker. Maar het doorzetten wordt beloond. Aan de hand van zijn boek en de beschreven locaties valt het gepresenteerde avontuur nog eens te beleven. Na afloop is tegen contante betaling het boek te koop (€ 24,95) en kan het desgewenst door de auteur worden gesigneerd. De auteur promoveerde in 2010 op de Romeinse stad Forum Hadriani en schreef publieksboeken over het jaar 117 en Caesar in de Lage Landen.
De lezing is vrij toegankelijk voor leden van de AWN en de Vereniging Historisch Amstelveen. Kosten niet-leden:  € 2  (vrijwillige bijdrage).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie