Fragment uit YouTube-filmpje over de verplaatsing van de iepen.
Fragment uit YouTube-filmpje over de verplaatsing van de iepen. Gemeente Amstelveen

Elf iepen verplaatst van Keizer Karelweg naar tijdelijke plek aan Kalkbranderij

6 maart 2020 om 11:28 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Elf iepen die in de berm van de Keizer Karelweg bij de A9 stonden zijn afgelopen week in de nacht verplaatst naar een depot aan de Kalkbranderij. Hier worden ze tijdelijk opgeslagen tot de locatie langs de vernieuwde Amstelveenlijn gereed is. Aanvankelijk was het de bedoeling om dertien iepen te verplaatsen. Maar bij twee bleek dat toch niet mogelijk. Dit kwam doordat bij twee iepen de kluit teveel was vergroeid met de omliggende kabels en leidingen. Verplanten bracht volgens de gemeente voor zowel de boom als de kabels en leidingen een te groot risico met zich mee.

De Nationale Bomenbank verzorgt de bomen de komende tijd, want een boom die net is verplant heeft altijd extra aandacht nodig. Dit krijgen ze zowel op de tijdelijke locatie als de komende drie jaar op hun definitieve plek.

De bomen die vijftien jaar oud zijn, krijgen na tijdelijke opslag een nieuwe plek langs de Beneluxbaan in de omgeving van de nieuwe Amstelveenlijn kruispunten bij Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan. 

De aanplant van bomen en struiken is seizoensgebonden en kan starten na oplevering van de aannemer. De gemeente verwacht tussen november 2020 en maart 2021 te kunnen starten met de aanplant langs de Amstelveenlijn. Met het inzaaien van bermen, bloemenweides en gazons hoopt de gemeente eerder te kunnen starten. Ook dit is seizoensgebonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie