Het OLVG in Amsterdam-Oost
Het OLVG in Amsterdam-Oost Google Streetview

Inwoner Amstelveen besmet met coronavirus

5 maart 2020 om 16:19 Overig

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen heeft bekendgemaakt dat een inwoner besmet is geraakt met het Coronavirus (COVID-19). Het gaat om de medewerker van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam van wie de besmetting gisteren al in de publiciteit kwam. Deze medewerker blijkt een inwoner van Amstelveen te zijn en was in Noord-Italië met vakantie geweest. De inwoner verblijft momenteel in thuisisolatie.

Het RIVM maakte de besmetting vandaag tijdens de dagelijkse up-date bekend op basis van uitkomst van de tweede test die het RIVM standaard uitvoert

De GGD en het OLVG zijn gisteren al met een contactonderzoek. Dat betekent dat zij iedereen in kaart brengen die met deze persoon in contact is geweest. De GGD doet het contactonderzoek onder privécontacten, het OLVG onder patiënten en medewerkers. De GGD houdt de gezondheidssituatie van de mensen die contact hebben gehad met de besmette persoon de komende twee weken goed in de gaten. Daarbij blijft de GGD in nauw contact met de besmette persoon en betrokken instanties. Het OLVG heeft vandaag bekend gemaakt dat er geen medewerkers van het OLVG besmet zijn geraakt door hun collega. Het contactonderzoek onder patiënten loopt nog.

Het RIVM, de GGD, Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en de gemeenten werken intensief samen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Burgemeester Tjapko Poppens: "Wij zijn continu in overleg met elkaar en houden de situatie intensief in de gaten. We bekijken van moment tot moment wat nodig is. Volgens de landelijke richtlijnen is het vooralsnog niet nodig extra maatregelen te nemen. Verder hoop ik natuurlijk dat deze inwoner spoedig herstelt."

Burgemeester Poppens schreef eerder een brief naar de inwoners van Amstelveen, waarin hij benadrukt dat er geen aanleiding is voor grote ongerustheid en dat het openbare leven gewoon door kan gaan. 

Lees ook: GGD wordt overspoeld met vragen over coronavirus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie