Afbeelding
René de Leeuw

Bezwaar wijkplatform tegen betaald parkeren delen Bankras en Kostverloren

5 maart 2020 om 12:55 Overig

AMSTELVEEN Wijkplatform Bankras/Kostverloren is een bezwaarprocedure begonnen tegen invoering van betaald parkeren met vergunningen in delen van beide wijken. Het onderwerp komt vanavond ook aan bod in de wijkplatformvergadering in wijkcentrum Alleman die om 20.00 uur begint. 

Het bezwaar is gericht tegen het invoeren van parkeren met vergunningen in Kostverloren Noord West en Bankras Zuid West. In deze gebieden is betaald parkeren ingevoerd omdat een hogere parkeerdruk werd voorzien vanwege de ´olievlekwerking´ door invoering van betaald parkeren in naburige wijken. 

AFSTEMMING Volgens het wijkplatform is echter niet voldaan aan de voorwaarden die de gemeenteraad eerder hiervoor heeft gesteld. Het doelt daarmee met name op de bepaling dat afstemming over de invoering van betaald parkeren met vergunningen moet plaatsvinden met onder meer het wijkplatform.

ANTICIPEREN In het algemeen komen in Amstelveen gebieden in Amstelveen waar de  gemeten parkeerdruk overdag meer dan 85 procent is, in aanmerking voor het Invoeren van parkeren met vergunningen. Het raadsbesluit waar de wijkraad op doelt, biedt de gemeenteraad ook de mogelijkheid om betaald parkeren in te voeren in sommige buurten waar de parkeerdruk nog geen 85 procent is, maar bewoners door 'olievlekwerking´ wel parkeeroverlast ervaren. Als dan bijvoorbeeld uit de parkeerdrukmetingen blijkt dat er sprake is van een constante toename van de parkeerdruk, dan kan de gemeente proactief en anticiperend toch parkeerregulering invoeren. Volgens de gemeente was dat het geval in Bankras en Kostverloren wegens uitbreiding van betaald parkeren in delen van Elsirjk en Uilenstede. 

HOORZITTING Het is voor het wijkplatform echter niet duidelijk of er een parkeerdruk-meting in betreffende buurten is gedaan en wat daar de uitslag van is. ´Wel staat vast dat het college geen enquête gehouden heeft en er heeft ook geen afstemming plaatsgevonden met het wijkplatform. Dus was het college niet bevoegd om parkeren met vergunningen in te voeren in gebieden van Bankras en Kostverloren.' stelt het wijkplatform. Het bezwaarschrift wordt behandeld tijdens een openbare hoorzitting. De datum waarop die gehouden wordt, is nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie