Giorgio Sanches
Giorgio Sanches Pr

Zanger/acteur Giorgio Sanches uit Amstelveen brengt debuutsingle uit

3 maart 2020 om 16:56 Muziek

AMSTELVEEN Zanger en acteur Giorgio Sanches (21) brengt op vrijdag 6 maart zijn debuutsingle uit. De single heet 'African Queen' en is een ode aan de Afrikaanse vrouw. Giorgio Sanches is geboren in Amsterdam West. Momenteel woont hij in Amstelveen. Hij begon zijn carrière in 2012 bij The Voice Kids, toen hij 14 jaar was. Een jaar later mocht hij eedoen aan het Junior Songfestival.

In die tijd speelde hij ook in drie Nederlandse films, namelijk 'Mees Kees', 'Tony 10' en in de korte KRO-film '6 Tips Om De Beste Voetballer Van De Wereld Te Worden'. Vanaf 2016 kwamen er meer serieuze rollen voor Giorgio Sanches, zo speelde hij in 'Celblok H', 'Flikken Rotterdam' en 'SexDing'. In 2018 speelde Giorgio de rol van Mo in KRO-NCRV jeugdserie 'SpangaS'. In het huidige seizoen is die rol van Mo uitgegroeid tot een van de hoofdrollen van 'SpangaS'.

Tijdens zijn acteercarrière bleef Giorgio ook op muzikaal vlak actief. Hij bracht de single '1 Ding' uit met Tur-G en werkte in 2017 mee aan de EP van Dio, die op Top Notch is uitgebracht. Daarna werkte Giorgio samen met Team Rush Hour aan 'Way Up'. Op dit moment is Giorgio Sanches bekend van 'Betasten', de single van Team Rush Hour met F1rstman en Gio, waarin hij een couplet en het refrein voor zijn rekening neemt. 'Betasten' heeft inmiddels ruim vijf miljoen streams op Spotify.

Vrijdag verschijnt de debuutsingle van Giorgio. HIj heeft African Queen geschreven toen hij verliefd was op een vriendin van hem. Zij is van Senegalese komaf. Datzelfde meisje speelt nu de African Queen in de videoclip, en ze staat ook op de cover van de single. African Queen is geproduceerd door Boyd Janson.

Giorgio wordt Artist Of The Week bij radiozender FunX naar aanleiding van het verschijnen van zijn debuutsingle. De videoclip wordt uitgezonden tijdens De Kids Top 20 op NPO 3, waar hij ook zal optreden. Op de dag na de release komt Giorgio Sanches optreden bij Z@pplive op NPO 3.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie