Afbeelding
Pixabay

Damclub Amstelveen stopt er na 55 jaar mee

3 maart 2020 om 14:19 Overig

AMSTELVEEN De oudste damclub van Amstelveen, DCA, stopt met de wekelijkse bijeenkomsten in ontmoetingscentrum De Meent. De belangstelling voor het dammen is er wel, maar van een regelmatig clubbezoek is helaas geen sprake meer.


Op 26 februari 1965 werd DCA opgericht. Op 19 maart 1965 vond de eerste clubavond plaats met een simultaan gegeven door oud-wereldkampioen Piet Roozenburg.

De club komt sinds 1983 wekelijks bijeen in De Meent. In 2015 werd daar nog het 50-jarig bestaan gevierd.

Na het eerdere verdwijnen van zusterverenigingen in de naaste omgeving trok de club leden uit Amsterdam, Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen. Nu heeft ook DCA besloten om te stoppen.

Na precies 55 jaar organiseert de club nog één laatste sneldamtoernooi. Dat wordt vrijdag 20 maart aanvang 20.00 uur in wijkgebouw De Meent aan de Orion 3 in Amstelveen gehouden. Naast een aantal oud-leden komen er ook spelers uit De Kwakel en Diemen.

Het toernooi staat tevens open voor huisdammers. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 12 maart inschrijven bij DCA-voorzitter Henk Fokkink. Hij is bereikbaat via telefoonnummer 06 11 76 87 39. Deelname is kosteloos.

Gespeeld wordt op de klok, waarbij iedere speler tien minuten speeltijd krijgt. Verdere regels worden voor de aanvang van het toernooi bekend gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie