Uitreiking kussen (vlnr):Tom Kortbeek (Kozie), Layla Ait el Hadj en Tessa Storm (Zonnehuis Bovenkerk), René Backx, Marianne Boelen (Amstelring Groenelaan), Petra Smit (Muziekdocente van het Jaar), Trudis Schroijen (Dementheek Amstelveen) en een bewon
Uitreiking kussen (vlnr):Tom Kortbeek (Kozie), Layla Ait el Hadj en Tessa Storm (Zonnehuis Bovenkerk), René Backx, Marianne Boelen (Amstelring Groenelaan), Petra Smit (Muziekdocente van het Jaar), Trudis Schroijen (Dementheek Amstelveen) en een bewon Nico Boeren

Twee Amstelveense zorginstellingen ontvangen innovatief kussen voor mensen met dementie

2 maart 2020 om 20:37 Maatschappelijk Deel je nieuws

(2/2)

... Het innovatieve kussen is ontstaan uit een kunstproject en is doorontwikkeld specifiek voor mensen met dementie. Bovendien wordt het gemaakt in samenwerking met sociale werkplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doneren van het kussen heeft daarmee meerdere goede invloeden,” aldus René.

René heeft Amstelring Groenelaan en Zonnehuis Bovenkerk gekozen omdat ze woongroepen voor mensen met dementie hebben. Hierdoor kan het kussen duurzaam ingezet worden bij zoveel mogelijk mensen met dementie. Toen Wendy Vermond van Amstelring Groenelaan hoorde van de actie van René, heeft ze hem direct benaderd. “Ik zag meteen hoe ik dit kussen kan gebruiken en wat het voor de bewoners kan beteken. Mooi dat we er nu ook echt een kunnen inzetten”, aldus Wendy.

Ook Petra Smit, Muziekdocente van het Jaar, en Trudis Schroijen van de Dementheek in Amstelveen die onlangs geopend is, waren bij de uitreiking aanwezig. Petra Smit: “Muziek is een sleutel tot verbinding, herinnering en stimuleren van hersenactiviteit. Voor mensen met dementie, waar de ziekte zorgt voor afbrokkeling van herinneringen, kan muziek weer zorgen voor verbinding en herinnering. De combinatie van muziek en genegenheid door aanraking vind ik echt geweldig. Een geweldig leuk initiatief!” Ook Trudis is enthousiast. “Dit kussen is een goed voorbeeld van thuistechnologie die het leven met dementie makkelijker maakt. Niet alleen voor de persoon met dementie, maar ook voor familie of begeleiding die via het kussen het thuisgevoel kan versterken”, aldus Trudis van de Dementeek Amstelveen.

Dankzij de vele donaties uit Amstelveen krijgen de kussens een mooie plaats waar ze ingezet kunnen worden. “De Nijmeegse Vierdaagse is sowieso een mooie ervaring. Dat ik de kussens nu kan weggeven, maakt het nóg mooier. Mijn dank is groot aan alle donateurs!” zei René.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie