Bloeiende bollenvelden vanuit de Dakota
Bloeiende bollenvelden vanuit de Dakota A. Gerards

Per Dakota over de bollenvelden

28 februari 2020 om 15:40 Nieuws Deel je nieuws

Van 4 april tot en met 3 mei 2020 vertrekt de Koninklijke DC-3 Dakota iedere zaterdag en zondag vanaf het Jet Center op Schiphol-Oost voor rondvluchten van 30 minuten over de bloeiende bollenvelden. Vanuit dit historisch vliegtuig, eens het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland, is het uitzicht op een hoogte van ca. 300 meter fantastisch.

Nederland heeft nog maar 1 vliegende DC-3 Dakota, de Koninklijke PH-PBA genaamd Prinses Amalia. Een Dakota met de rijke historie van D-day, Market Garden en het eerste officiële Regeringstoestel.

Stichting DDA Classic Airlines vliegt als organisatie met deze Koninklijke DC-3 en maakt rondvluchten zo voor iedereen toegankelijk.

Na de rondvluchten over de bollenvelden vliegt de PH-PBA, die meegeholpen heeft aan de bevrijding van Europa en Nederland, 5 mei over de belangrijkste steden in de Randstad en afsluitend over de Gemeente Wageningen. Ervaar de bevrijding vanuit de lucht; er staan drie interessante vluchten gepland op deze memorabele dag.

Nieuw in 2020 zijn de rondvluchten langs de Noord-Hollandse kust met als hoogtepunt zicht op het circuit van Zandvoort op de dagen waarop de Formule 1 plaatsvindt.

Verder bezoeken wij twee weekenden Groningen en eveneens twee weekenden Maastricht.

De rondvluchten boven het Groningse land en de Waddeneilanden net als de Ardennen en de het Geuldal zijn adembenemend.

Een in ere herstelde vlucht wordt die naar Cambrigde in het Verenigd Koninkrijk om Duxford te bezoeken, waar de historische luchtvaart haar jaarlijkse hoogtepunt viert: The Flying Legends op 11 en 12 juli.

In augustus zijn er rondvluchten langs het maritieme spektakel SAIL in de haven van Amsterdam. Iets wat er vanuit de lucht nog indrukwekkender uitziet.

Naast de binnenlandse rondvluchten bezoeken we ook Duitse steden zoals Lübeck, Kassel en Paderborn. Voor het eerst in jaren nemen wij weer deel aan de festiviteiten op Ursel (België).

DDA Classic Airlines beschikt sinds vorig jaar mei over een AOC (Air Operator Certificate), de hoogste erkenning in de civiele luchtvaart. Daarmee vliegt zij met de historische DC-3 onder dezelfde strikte veiligheidsvoorschriften als bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappijen als KLM en Transavia.

De Stichting is een 100% vrijwilligers organisatie die zich inzet voor het behoud van Nederlands Vliegend Erfgoed.
Kijk op www.dutchdakota.nl en boek een vlucht.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie