Wethouder Floor Gordon reikte een duurzaamheidsspeld en een bos bloemen uit aan de familie Evers
Wethouder Floor Gordon reikte een duurzaamheidsspeld en een bos bloemen uit aan de familie Evers Gemeente Amstelveen

Paar deelt ervaringen met verduurzamen woning

28 februari 2020 om 11:09 Wonen

AMSTELVEEN Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon heeft een duurzaamheidsspeld uitgereikt aan de familie Evers. Zij hebben hun huis op verschillende manieren verduurzaamd. Ook willen ze aan andere inwoners laten zien hoe dit gaat en wat de voordelen zijn. Zij hebben daarom ook meegewerkt aan een voorlichtingsvideo van de gemeente.

De duurzaamheidsspeld wordt toegekend aan Amstelveense bewoners en bedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor duurzaamheid. De familie Evers heeft een aantal jaar geleden hun huis gekocht van woningbouwvereniging Eigen Haard. De familie Evers heeft al zonnepanelen en vloerisolatie. De tien zonnepanelen leveren meer dan de elektriciteit die de familie gebruikt. Maar nu hebben ze toch ook gekozen voor glasisolatie.

"We deden mee met de collectieve actie van de gemeente Winst uit je woning. Dit maakte het een stuk eenvoudiger. Een van de manieren om je huis beter te isoleren is door het plaatsen van HR++ glas. HR++ glas zorgt voor minder kou, tocht, gasverbruik en meer wooncomfort. Het viel ons erg mee. We hebben ook gelijk een nieuwe deur genomen die beter sluit. Ook hebben we een isolerende valstrip aangebracht. Door al deze maatregelen zitten we er warmer en comfortabeler bij," aldus de familie Evers.

Volgens hen zou het goed zijn als Eigen Haard meer woningen zou verkopen aan particulieren. Als het hun eigen huis is gaan mensen toch meer investeren in duurzaamheid. Ook is het beter voor de doorstroming. "Fantastisch dat zij zulke stappen nemen om hun woning te verduurzamen. Wat fijn dat ze hun ervaringen delen en dat zij zo een mooi voorbeeld zijn voor andere inwoners", geeft wethouder Gordon aan.

(tekst gaat verder onder de video)

RIJKSSUBSIDIE Wie ook twee of meer grote isolatiemaatregelen in de woning wil treffen, kan nu subsidie aanvragen. De regeling die Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) heet, is bedoeld voor energiebesparende maatregelen zoals spouwmuur-, vloer- en dakisolatie. Het is mogelijk om tot 10.000 euro subsidie te krijgen, waardoor woningeigenaren ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd kunnen krijgen voor het uitvoeren van de werkzaamheden. De werkzaamheden moeten door een kundig en professioneel bedrijf worden uitgevoerd. Voor meer informatie: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie