Festival Gluren bij de Buren is een van van de initiatieven die ontmoeting tussen inwoners stimuleert.
Festival Gluren bij de Buren is een van van de initiatieven die ontmoeting tussen inwoners stimuleert. Gemeente Amstelveen

Amstelveen stimuleert contact tussen inwoners: 'Beter goede buur dan verre vriend'

27 februari 2020 om 12:54 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen is op zoek naar inwoners die zich in willen zetten om ontmoeting tussen bewoners te stimuleren. Ze zijn van harte uitgenodigd om hun ideeën te delen op een aantal bijeenkomsten die hiervoor worden georganiseerd. Deze zogenoemde 'wijkencafés' vinden in maart en april plaats op verschillende locaties in de gemeente.

"Elkaar ontmoeten is enorm belangrijk," zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Welzijn) in toelichting op het initiatief. "Niet alleen tegen eenzaamheid, maar ook om elkaar te helpen. Het leven wordt makkelijker als je elkaar kent. Ze zeggen niet voor niets: Beter een goede buur dan een verre vriend.'"

Amstelveen groeit en de samenstelling van de bevolking verandert. "We willen een plaats zijn waar nieuwe bewoners zich net zo thuis voelen als de mensen die hier al langer wonen. En waar we opstaan tegen eenzaamheid en het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je liefhebt of wat je verdient," aldus Van Ballegooijen. "Goed contact kan helpen."

De gemeente wil samen met inwoners, bedrijven en instellingen aan de slag om ontmoeting tussen inwoners te verstreken. Iedereen is uitgenodigd om in de wijkcafés mee te denken over initiatieven, goede plekken en activiteiten.

Locaties en data wijkencafés: woensdag 4 maart locatie Amsteltuin; dinsdag 10 maart wijkcentrum De Bolder; woensdag 18 maart Johanneskapel; donderdag 19 maart bibliotheek Stadshart; maandag 23 maart clubhuis Pinoké, woensdag 1 april De Meent. De wijkencafés beginnen om 19.30 uur. Aanwezigen maken kans op een buurt-barbecue.  Aanmelden van via wijkencafes@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie