Afbeelding
Rockkoor My Generation

Rockkoor My Generation voor swingende senioren

29 februari 2020 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Een nieuwe reeks repetities van het Senioren Rockkoor My Generation gaat op dinsdagmiddag 10 maart van start in Poppodium P60 aan het Stadsplein. Ook is er elke eerste dinsdagmiddag van de maand een senioren cultuurcafé in P60 met live muziek. Alle ouderen uit Amstelveen, die niet achter de geraniums willen zitten, geen behoefte hebben aan bingo of bloemschikken, worden uitgedaagd zich aan te sluiten bij My Generation.  

Het Senioren Rockkoor zingt onder leiding van dirigent Boris Kothuis, bekend van reguliere popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste om mee te doen aan het koor, goede zin des te meer. De repetities vinden op alle dinsdagen behalve de eerste dinsdag van de maand plaats van 15.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur). Deelname kost 8 euro per keer.

 Op de eerste dinsdag van de maand wordt het gratis toegankelijke senioren cultuurcafé in P60 gehouden van 14.30 tot 17.00 uur. De eerstvolgende editie is op dinsdag 3 maart. Dan treedt zangeres Rosanna op. Haar repertoire bestaat uit nummers van de jaren '60 tot heden, van Doris Day naar Tina Turner en weer terug

BEELDVORMING My Generation Amstelveen is een initiatief van P60 en Amstelring Dagbesteding. Het doel is om senioren met elkaar te verbinden en de beeldvorming rondom ouderen positief te beïnvloeden. 'Niet alle ouderen willen (alleen) handwerken of klaverjassen. Mensen die net iets anders zoeken, zijn op deze middagen helemaal op hun plaats. Iedereen is welkom,' aldus de organisatoren. Wil graag mee wil doen, maar dat niet kan zonder hulp of ondersteuning, kan dat aan de organisatoren laten weten. Ze zoeken dan naar een passende oplossing.

SUBSIDIE De gemeente geeft subsidie voor het rockkoor en het cultuurcafé voor senioren. waaraan ook P60 en welzijnsorganisatie Amstelring bijdragen. "Beide zijn mooie gelegenheden voor ouderen om elkaar te ontmoeten." zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). "Ik heb vorige maand een optreden van het koor bijgewoond. Dat klonk heel goed. Het was leuk om te zien dat er echt verbinding ontstond tussen de deelnemers."

Wil mee wil doen aan het koor kan zich opgeven via mygeneration@amstelring.nl. De kosten kunnen ter plekke, per keer betaald worden.

Wie ondersteuning nodig heeft of juist bereid is om iemand onderweg op te halen die minder mobiel is, kan contact opnemen met Misha de Jong via: mygeneration@amstelring.nl of 06-1464.6643.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie