Afbeelding
Pixabay

KPN wil glasvezelnetwerk realiseren in Amstelveen

26 februari 2020 om 12:28 Zakelijk

AMSTELVEEN Telecommunicatiebedrijf KPN heeft de intentie om een glasvezelnetwerk in de gemeente Amstelveen aan te leggen. KPN gaat dat ook doen in Amsterdam en begint daarmee in het eerste kwartaal van dit jaar onder meer in Buitenveldert. Het bedrijf wil ook in Amstelveen circa 35.000 huishoudens voorzien van een modern en toekomst vast glasvezelnetwerk. Ze krijgen daarmee de mogelijkheid om een ´fiber-to-the-home-aansluiting´ van KPN af te nemen.

KPN verwacht in 2020 te kunnen starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Amstelveen. Voor de bewoners van Amstelveen is de aanleg van glasvezel gratis. "KPN is al sinds medio vorig jaar in gesprek met de gemeente Amstelveen over de aanleg van het glasvezelnetwerk. In de gemeente is een aantal glasvezelpartijen actief. Ons beleid is dat wij open staan voor samenwerking met deze partijen, zowel in stedelijk- als buitengebied. We verwachten snel aan de slag te kunnen in Amstelveen,"aldus Willem Offerhaus, directeur executive relations en special projects van KPN.

SAMENWERKING Buiten de gemeentegrenzen (Middelpolder, Bovenkerkerpolder en Amsterdamse Bos) heeft KPN een overeenkomst met GetNet gesloten. GetNet werkt daarbij samen met KPN, en zal ook het technisch beheer uitvoeren als het netwerk er eenmaal ligt. Het gaat hier om circa duizend aansluitingen in het buitengebied. 

SNELHEID Glasvezel levert volgens de KPN de beste kwaliteit netwerk. 'Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. Dat is volgens het bedrijf van belang omdat de datagroei de komende jaren enorm blijft toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. 

GRAAFWERKZAAMHEDEN KPN NetwerkNL houdt zich binnen KPN speciaal bezig met de aanleg van glasvezel.  Tot 2022 wil KPN in heel Nederland één miljoen huishoudens van een glasvezelnetwerk voorzien, bovenop de 2,4 miljoen huishoudens die hier reeds op zijn aangesloten. KPN is op dit op moment in ruim 70 gebieden in Nederland actief met de uitrol van een glasvezelnetwerk. Als het netwerk is aangelegd kan de consument zelf kiezen voor welke aanbieder van telecomdiensten hij kiest. KPNNetwerkNL werkt bij de aanleg samen met gespecialiseerde aannemers. Deze zorgen er volgens het bedrijf in de regel voor dat de glasvezel in één dag wordt aangelegd, inclusief graafwerkzaamheden en herbestrating.  

E-FIBER Het bedrijf E-Fiber maakt eerder bekend ook in Amstelveen een supersnel glasvezelnetwerk aan te willen aanleggen in Amstelveen. Voorwaarde die E-Fiber voor de aanleg stelt, is dat bewoners van 30 procent van de adressen in Amstelveen daarvoor kiezen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie