Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Volgende week extra parkeercontroles in blauwe zones

25 februari 2020 om 15:04 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen kondigt aan dat zij in week 10 (van 2 tot en met 8 maart) extra gaat controleren in blauwe zones. In deze zones (herkenbaar aan de blauwe streep op straat of op de stoeprand) is parkeren alleen toegestaan met gebruikmaking van een parkeerschijf. Daarmee moet het tijdstip van aankomst op de parkeerplaats aangegeven worden, zodat de controleur kan nagaan of de autobestuurder zich houdt aan de tre plaatse geldende maximale parkeerduur.   

De gemeente Amstelveen heeft een aantal blauwe zones, onder meer bij winkelgebied, gezondheidscentra en het raadhuis. Een blauwe zone is een reguleringsinstrument dat wordt ingezet in gebieden waar behoefte bestaat aan kortdurende parkeermogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat blauwe zones gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk kort parkeren, controleert de gemeente Amstelveen (minimaal) één maal per maand of mensen zich hier daadwerkelijk aan houden. De volgende controle vindt plaats in week 10.

De gemeente zet de handhavingacties in om efficiënt parkeren mogelijk te maken, niet om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. Vandaar ook deze aankondiging. Wanneer de gemeente meldingen binnenkrijgen over misbruik van de blauwe parkeerzones treedt de gemeente hier, ook buiten de aangekondigde handhavingsacties, tegen op. De blauwe zones in het betaald parkeergebied, zoals bij Kostverlorenhof, Groenhof en Bankrashof, worden altijd meegenomen in de controles, ook buiten de "week van de blauwe zone".

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie