Afbeelding
Aangeleverd

Permanent bereikbare AED´s geplaatst in Middenhoven

25 februari 2020 om 11:00 Zorg

AMSTELVEEN Sinds een paar weken is de Amstelveense Middenhoven een tweetal AED's rijker. Aan het begin (bushalte Grote Beer) en eind van de Poortwachter (Flat Schanshoek) zijn de AED's 24 uur per dag bereikbaar.

Vorig jaar werd een oproep geplaatst in de buurtapp en zo'n 50 bewoners hebben hier gehoor aan gegeven en een donatie gedaan. Samen met de subsidie van de gemeente Amstelveen en een donatie van de Stichting WaMi (De Meent) konden de twee AED's worden aangeschaft.

Burgemeester Tjapko Poppens gaf aan heel blij te zijn met het initiatief, hij wil graag heel Amstelveen dekkend krijgen en dankt de donateurs en vrijwilligers voor hun inzet. De initiatiefnemers zijn bereid om hun kennis te delen met menen die ook een AED in hun buurt willen. De AED's zijn verzekerd en gaan zo'n kleine acht jaar mee.

´Vooruitdenkend zou het fantastisch zijn als er meer donateurs komen en er zo voor een klein bedrag per jaar gespaard kan worden voor onderhoud, verzekering en vervanging over acht jaar. Wellicht zijn er ook bedrijven die willen sponsoren,´ aldus de initiatiefnemers. Aanmelden en/of contact maken kan door een mail te sturen naar AEDPoortwachter2019@outlook.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie