Afbeelding
Politie.nl

Onderzoek na schietpartij Westwijk na jaar nog steeds gaande

19 februari 2020 om 11:31 Misdaad

AMSTELVEEN De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een schietincident dat op zaterdag 16 maart 2019 plaatsvond aan de Grote Wielen in Westwijk waarbij een 55-jarige man en zijn 17-jarige dochter lichtgewond raakten. Het uitgebreide onderzoek dat toen van start ging is nog steeds gaande, meldt de politie vandaag in een persbericht.

Op de betreffende zaterdag kwamen de 55-jarige man, zijn vrouw en hun 17-jarige dochter een jaar geleden rond 12.00 uur thuis bij hun woning aan De Grote Wielen in Amstelveen. Op het moment dat zij uit de auto stapten liepen er twee mannen met vuurwapens op hen af. Er werd gericht geschoten en de 55-jarige man, een bekende van de politie, werd hierbij in zijn been geraakt. Zijn 17-jarige dochter werd geschampt door een schot. De twee daders stapten vervolgens in een zwarte auto, vermoedelijk een Renault Megane 5-deurs (hatchback) of een Renault Captur en reden weg. De auto werd mogelijk bestuurd door een derde verdachte. De auto reed weg via de Marshallsingel en de Assering. Het is niet duidelijk hoe ze daarna verder zijn gereden.

De recherche is direct een zeer uitgebreid onderzoek gestart naar het schietincident. Omdat er mogelijk sprake was van een achtergelaten explosief werd de omgeving van de Grote Wielen destijds enige tijd afgezet. Na een onderzoek van het Team Explosieven Verkenning (TEV) bleken er geen explosieven aanwezig te zijn.

De schietpartij werd vorig jaar behandeld in Opsporing Verzocht.

(tekst gaat verder onder de video)

Naast het onderzoek naar de verdachten, doen de rechercheurs onderzoek naar de achtergronden van dit schietincident. Het onderzoeksteam is daarom op zoek naar mogelijk getuigen van het schietincident die nog niet met de recherche hebben gesproken. De politie zoekt ook getuigen die de zwarte auto met daarin de verdachten (vermoedelijk een 5-deurs Renault Megane hatchback), rond 12.00 uur in de buurt hebben zien rijden.

De politie wil ook weten wie mogelijk de beschikking heeft over beveiligingscamera's of dashcams die zaterdag rond 12.00 uur in de omgeving van Westwijk opnames hebben gemaakt. Ook mensen die mogelijk hebben gezien dat de woning van de slachtoffers voorafgaand aan het schietincident in de gaten is gehouden, of die meer weten over de achtergronden van het schietincident, worden zich te melden

Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Informatie kan ook worden doorgegeven via een tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie