RODA won met 0-2 van Amstelveen Heemraad.
RODA won met 0-2 van Amstelveen Heemraad. Hans van Beek

RODA wint van Amstelveen in derby zaterdagvoetbal

17 februari 2020 om 10:35 Voetbal

AMSTELVEEN AMVJ heeft in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal met 1-2 gewonnen van SV Marken. In de derde klasse verloor Amstelveen Heemraad thuis de derby tegen RODA ´23 met 0-2. In de vierde klasse haalde Rkavic, koploper in 4E opnieuw uit. De ploeg won met 0-8 van TABA. In dezelfde klasse verloor Sporting Martinus, dat op de laatste plaats staat, thuis met 1-6 van Hertha.

ZATERDAGVOETBAL

2A SV Marken – AMVJ 1-2 (0-0) AMVJ is de moeilijke uitwedstrijd bij Marken goed door gekomen. De ploeg van trainer Ricky Kumar kwam al na 10 minuten met 0-1 aan de leiding door een fraaie goal van Rene Boer na uitstekend voorbereidingswerk van Lionel Grootfaam. Het duurde in de tweede helft tot een kwartier voor het einde eer de gelijkmaker viel. Luuk de Waart bracht SV Marken langszij, 1-1. De wedstrijd stevende op een gelijkspel af maar 8 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Marken een strafschop tegen. De snelle Lionel Grootfaam werd neergelegd en de strafschop werd feilloos door Tim Wulfraat binnen geschoten, 1-2. In die stand kwam geen verandering meer.

3C Amstelveen/Heemraad – RODA '23 0-2 (0-1) Amstelveen Heemraad moest in de derby tegen RODA ´23 capituleren tegen de productievere tegenstander uit Bovenkerk. De toeschouwers zagen in de eerste 20 minuten een gelijkopgaande wedstrijd , maar met een iets aanvallender ingesteld RODA '23. Voor beide doelen waren er genoeg spannende momenten maar in de eerste helft, inclusief 4 minuten bijtelling, werd er niet gescoord. De beslissing viel in de slotfase. Na 82 minuten voetbal is het raak. Een uitstekende RODA '23 aanval wert afgesloten met een assist van Tim Steij op de ingevallen Hassan Makdan die voor 0-1 zorgde. Kort voor het laatste fluitsignaal werd Thomas Zuiverloon in het 16-metergebied neergehaald. Tim Steij nam de penalty en bepaalde de eindstand op 0-2. (Foto; Fotoleest.nl)

4E TABA – Rkavic 0-8 Rkavic blijft de ongenaakbare koploper in 4E en won opnieuw met grote cijfers. Afgelopen zaterdag was TABA met 1-6 het slachtoffer van de Amstelveense koploper in 4E. Promotie is nu heel dichtbij voor Rkavic dat met 37 punten uit 13 wedstrijd de ranglijst aan voert. De voorsprong op nr. 2 Hertha bedraagt nu 9 competitiepunten.

4E Sporting Martinus – Hertha 1-6 In dezelfde afdeling verloor Sporting Martinus met 0 - 8 ruim van Hertha. Sporting Martinus staat nu met nog acht wedstrijden te gaan onderaan met 4 punten uit 14 wedstrijden.