Man in trappenhuis (niet de dader).
Man in trappenhuis (niet de dader). Pixabay

Oudere inwoonster Amstelveen slachtoffer van insluiper na babbeltruc

14 februari 2020 om 16:27 Overig

AMSTELVEEN Een oudere bewoonster van een appartementencomplex in het centrum van Amstelveen is dinsdag aan het eind van de middag het slachtoffer geworden van een insluiper die gebruik had gemaakt van een babbeltruc. Dat meldt haar schoonzoon die hiermee andere inwoners van Amstelveen wil waarschuwen.

De insluiper melde zich bij de entree van het wooncomplex met de mededeling dat hij een pakket kwam afleveren. Hij zorgde dat hij daarbij buiten beeld bleef van de monitor bij de deurbel. De bewoonster had echter geen argwaan, omdat ze ook een pakketje verwachtte. De 'pakketbezorger' meldde dat hij niet naar boven kon komen. De bewoonster vroeg de 'bezorger' het pakketje dan maar in de hal te leggen en vertelde dat ze het dan zelf op zou halen. Toen ze dat deed en met de lift naar beneden ging, liet ze de voordeur van haar appartement op een kier staan. Blijkbaar had de 'bezorger' of een mogelijke handlanger op de uitkijk gestaan en gewacht op dat moment. 

De inwoonster trof in de hal niets aan, maar toen ze terugkeerde in haar woning ontdekte ze dat er iemand binnen was geweest. De deur van haar slaapkamer stond open en een juwelendoosje was verdwenen. Voor terugkeer in haar woning had ze ook lawaai in het trappenhuis gehoord. Het juwelendoosje bevatte als geluk bij een ongeluk geen echte waardevolle zaken.

De bewoonster is wel geschrokken van het voorval en had niet verwacht dat het haar zou overkomen. Ze heeft volgens haar schoonzoon 'een gezond wantrouwen' onder meer waar het gaat om pogingen tot oplichting via Whatsapp en en e-mail. Ze vindt het daarom naar dat ze nu toch slachtoffer is geworden van een babbeltruc. Haar schoonzoon wil met haar verhaal andere inwoners waarschuwen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie