Afbeelding
Landelijke tuin

Maak een landelijke tuin met deze tips

14 februari 2020 om 10:22 Partnercontent

Een landelijke tuin is een tuin waarin de natuur centraal staat. Veel groen zorgt voor een weelderige uitstraling en maakt je tuin knus en uitnodigend. Past de landelijke stijl helemaal bij jou en wil je jouw tuin volgens deze trend aanleggen? Volg dan deze tips om jouw droom werkelijkheid te maken.

Kies voor natuurlijke materialen
Wil je een functionele tuin aanleggen, dan is het niet voldoende om de ruimte te vullen met bloemen en planten. Een schutting en bestrating zijn namelijk onmisbaar. Kies bij het aanleggen van deze elementen voor natuurlijke materialen. Laat bijvoorbeeld een schutting plaatsen van onbewerkt hout of ga voor een border gemaakt van heggen. Laat grote betonnen tegels links liggen en kies voor tuinbestrating van echte stenen, het liefste met ongelijke vormen en kleuren.

Geef water een plek in je tuin
Een landelijke tuin is eigenlijk niet compleet zonder een waterelement. Er zijn allerlei manieren om water in je tuin te verwerken, bijvoorbeeld door een fontein te plaatsen. De meest landelijke optie is nog altijd de vijver. Dit natuurlijke ecosysteem zorgt voor veel variatie in je tuin en weet vogels en andere dieren aan te trekken. Een vijver vergt wat onderhoud, maar ziet er wel prachtig uit.

Maak ruimte voor een gazon
Wanneer je aan een landelijke omgeving denkt, denk je waarschijnlijk aan uitgestrekte velden met groen gras. Het spreekt dus voor zich dat een landelijke tuin een gazon moet bevatten. Het is mogelijk om een recht stuk land met gras te bedekken, maar het is nog mooier om een glooiend grasveld te creëren. Plaats geen stenen borders aan de rand van het gazon, maar werk het grasveld af met mooie bloemen en planten langs de zijdes. Zo benadruk je de natuurlijke uitstraling van je tuin en voorkom je dat het gazon te modern oogt.

Creëer kleine zitjes
Een groot terras past eigenlijk niet bij een landelijke tuin. Deze tuinen komen veel beter tot hun recht wanneer je verschillende kleine zitjes creëert. Dat doe bijvoorbeeld door in de ene hoek een prieeltje te plaatsen, terwijl je op een andere plek een aantal comfortabele ligbedden neerzet. Het grote voordeel is dat je op deze manier meer van de zon geniet, aangezien er altijd wel een zonovergoten zitje in je tuin te vinden is. Tuinstoelen van hout en steen hebben wel de voorkeur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie