Afbeelding
Aangeleverd

Vernielingen door vandalen bij flat Oostelijk Halfrond

13 februari 2020 om 15:45 Overig

AMSTELVEEN Vandalen hebben afgelopen weekend vernielingen aangericht aan twee auto´s bij een flat aan Oostelijk Halfrond. Ook werd in de flat een plantenbak omgegooid waarmee een deur werd geblokkeerd.

Een bewoner van de flat hoorde in de nacht van zaterdag op zondag rond half vier lawaai bij de flat en zag een jongen op het dak van een auto zitten. Hij was in het gezelschap van twee anderen met een scooter. De bewoner ging naar buiten en riep de jongeren op om te vertrekken. Korte tijd later gingen de vandalen de hal van de flat in en hebben daar een zware plantenbak omver getrokken waarmee ze een tussendeur hebben geblokkeerd. Mogelijk om daarmee te voorkomen dat ze gevolgd zouden kunnen worden.

De volgende dag bleek dat twee auto´s schade hadden opgelopen door het gedrag van de vandalen. Volgens een van de bewoners zat er in het dak van een van de auto´s een deuk van circa 1 bij 1 meter. Een andere auto had meerdere kleine deuken in de motorkap en het dak, vermoedelijk doordat een van de jongens op de auto heeft gelopen. Bij de politie wordt aangifte gedaan van de vernielingen. In de flat hangen ook bewakingscamera´s waarmee opnamen zijn gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie