Kinderburgemeester Lieuwe, wethouder Frank Berkhout en Ada Ruiter van Libris Venstra na het uitdelen van het boek aan leerlingen van De Horizon.
Kinderburgemeester Lieuwe, wethouder Frank Berkhout en Ada Ruiter van Libris Venstra na het uitdelen van het boek aan leerlingen van De Horizon. Gemeente Amstelveen

Boek 'Koning van Katoren' voor leerlingen groep 8 basisscholen

13 februari 2020 om 09:58 Overig

AMSTELVEEN Kinderburgemeester Lieuwe en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) hebben woensdagmiddag het boek 'De Koning van Katoren' van schrijver Jan Terlouw uitgerekit aan kinderen van basisschool de Horizon in boekenwinkel Libris Venstra. De uitreiking vond plaats in het kader van de campagne 'Geef een boek cadeau'. Ieder Amstelveens kind uit groep acht krijgt, na de voorjaarsvakantie, een eigen exemplaar op school.

Het boek is een cadeautje van Libris Venstra en de gemeente Amstelveen, die hiermee 'Geef een boek cadeau' steunen. Deze jaarlijkse campagne wil namelijk lezen bevorderen en kinderen laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken uit de literatuur. Zo waren in voorgaande jaren onder meer 'Kruistocht in spijkerbroek' van Thea Beckmann en 'Ronja de Roversdochter' van Astrid Lindgren geselecteerd. Het motto van de campagne is: 'Koop een boek, geef een boek'. De prijs is daarom laag, namelijk 2 euro. Libris Venstra doneert ook boeken aan de Voedselbank en de Voorleesexpres.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie