Bomenploeg in actie tijdens eerdere storm.
Bomenploeg in actie tijdens eerdere storm. Naomi Heidinga

Storm Ciara velt zeker dertig bomen in Amstelveen

12 februari 2020 om 12:12 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De storm Ciara die zondag woedde heeft in Amstelveen volgens een eerste inventarisatie van de gemeente zeker dertig bomen geveld. Het gaat om twintig bomen in de wijken en tien bomen in de Heemparken. Brandweer en gemeente zijn druk in de weer geweest om de bomen af te voeren. Op dit moment liggen er nog hier en daar in stukken gezaagde bomen en losse takken. Het opruimen van bomen en takken neemt volgens de gemeente naar verwachting nog een week in beslag.

Burgemeester Tapko Poppens bedankte politie, brandweer en  gemeentemedewerkers maandag via Twitter voor hun inzet. Wethouder Floor Gordon (Groen) sluit zich daarbij aan met complimenten aan de bomenploeg va de gemeente die in het weekend werd opgeroepen. "Door weer en wind zijn zij afgegaan op meldingen van inwoners over gevaarlijke takken en situaties. Bovendien schoten zij de brandweer op verzoek te hulp."

Met het oog op de verwachte storm kapte de gemeente vrijdagochtend al uit veiligheidsoverweging een grote Haagbeuk aan de Populierenlaan. Deze boom was enorm aan het hellen.

Storm Ciara veroorzaakte in Amstelveen alleen materiële schade. Er zijn zover bekend geen gewonden gevallen.

Inwoners die schade schade in de openbare ruimte signaleren, zoals omgevallen bomen en prullenbakken, en dat willen doorgeven aan de gemeente, kunnen dat doen via bijgaande link.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie