Dit deel van de Dorpsstraat tussen café Het Wapen tot aan Museum JAN zou in de plannen afgesloten worden voor verkeer.
Dit deel van de Dorpsstraat tussen café Het Wapen tot aan Museum JAN zou in de plannen afgesloten worden voor verkeer. Google maps

Bewoners Oude Dorp starten petitie tegen plannen college

10 februari 2020 om 15:15 Wonen

AMSTELVEEN Bewoners van het Zetveld in het Oude Dorp zijn een petitie begonnen tegen de plannen van het college van B en W. De plannen, waarbij de voorkeur uitgaat naar het instellen van eenrichtingsverkeer in de Stationsstraat en het gedeeltelijk afsluiten van de Dorpsstraat, werden afgelopen week bekend tijdens een informatieavond.

Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer) gaf toen aan dat de voorkeursvariant van het college in de ogen van B en W de beste optie is om de verkeersveiligheid in het Oude Dorp te verbeteren. "Maar we blijven natuurlijk graag in gesprek over eventuele aanpassingen en alternatieven. Dat is waarom we hier nu ook zijn," zei Ellermeijer. "We zitten nog midden in het proces. We doen dit heel zorgvuldig."

BEZWAREN Toch zijn er bezwaren van diverse bewoners, zij hebben al eerder hun bezwaren geuit, en zijn nu een petitie begonnen om hun mening kracht bij te zetten. Zij vinden dat "het afsluiten van het Oude Dorp niets oplevert aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het onderzoek dat de gemeente gedaan heeft, toont niet aan dat er sprake is van een onveilige verkeerssituatie. Wij ervaren dit ook niet zo."

De bewoners denken dat de afsluiting een sterke wens is van de horecabedrijven. "Wat ons betreft is het afsluiten niet nodig. Wij zijn van mening dat de verkeersonveiligheid juist toeneemt, omdat er sluipverkeer over Zetveld zal komen waar veel gezinnen met kinderen wonen en waar zelfs een kinderspeelplaats is."

BLOEMBAKKEN De bewoners willen dat de gemeente de plannen voor het afsluiten van het Oude Dorp aanpast. "Er zijn andere maatregelen mogelijk, zoals het plaatsen van een aantal bloembakken, om ervoor te zorgen dat het verkeer langzamer moet rijden en vrachtwagens er niet door kunnen."

De inspraakperiode over de plannen loopt nog tot en met 21 februari. Daarna neemt het college een besluit over het ontwerpverkeersbesluit, wat weer zes weken ter inzage zal liggen en waarover zienswijzen kunnen worden ingediend. Daarna wordt een definitief verkeersbesluit genomen.

PETITIE De petitie van de bewoners staat nu enkele dagen online en is inmiddels meer dan 30 keer ondertekend. De petitie is te vinden via petities.com/plannen_afsluiting_oude_dorp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie