De actiegroep roept op tot bouw van betaalbare woningen in Amstelveen. Op de foto appartementen in aanbouw aan de Handweg die niet tot die categorie behoren.
De actiegroep roept op tot bouw van betaalbare woningen in Amstelveen. Op de foto appartementen in aanbouw aan de Handweg die niet tot die categorie behoren. Naomi Heidinga

Potestactie voor betaalbaar wonen voor raadsvergadering

10 februari 2020 om 11:00 Wonen

AMSTELVEEN Een protestactie tegen het woningbeleid van de gemeente vindt woensdag 12 februari plaats voor het raadhuis van Amstelveen. Een groep inwoners heeft zich op initiatief van GroenLinks en SP verenigd om zich uit te spreken voor meer betaalbare woningen. Volgens de actiegroep een groot probleem dat in Amstelveen erg leeft, maar waarmee het college in hun ogen tot nu toe weinig doet. De actiegroep hoopt op een grote opkomst van inwoners om samen hun stem te laten horen.

De actiegroep vindt dat er te weinig betaalbare woningen in Amstelveen zijn. "De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn te lang en in de middeldure sector is er nauwelijks aanbod en dat terwijl de villa's en luxeuze appartementen in Amstelveen uit de grond schieten" aldus de actiegroep. Zo zijn de wensen van de actiegroep onder anderen dat er eindelijk weer nieuwe sociale woningen worden gebouwd en dat de middeldure woningen niet alleen maar kleine hokjes zijn, maar dat er ook gezinswoningen worden toegevoegd. Na aansporingen van verschillende oppositiepartijen, die al langer pleiten voor veranderingen in het woningbouwbeleid, laten inwoners nu zelf hun stem horen.

De timing van deze protestactie is niet toevallig. Komende woensdagavond wordt in de gemeenteraadsvergadering de nieuwe woonagenda van Amstelveen besproken en vastgesteld. Twee weken geleden bleek al in de drukbezochte commissievergadering dat er grote tegenstellingen zijn tussen de coalitiepartijen en verschillende oppositiepartijen. Volgens de actiegroep zit de politiek vast op dit onderwerp, en zal de inwoner nu van zich moeten laten horen om de raadsleden van de woonproblematiek te overtuigen. Ze hopen dat veel Amstelveners zullen komen, en dat de raadsleden ervoor openstaan om voor de vergadering met hen in gesprek te gaan. Voor meer informatie verwijst de actiegroep naar het Facebook-evenement: Wij willen wonen in Amstelveen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie