Coaches Matthijs Rohlfs en Pascal Kenter met team Nederland 1
Coaches Matthijs Rohlfs en Pascal Kenter met team Nederland 1 NL Floret Team

Zilver voor Amstelveense floret schermers in Warsaw

9 februari 2020 om 22:49 Vechtsporten Deel je nieuws

8-9 februari 2020: Warsaw, Polen

Afgelopen weekend hebben de Amstelveense schermers Koen Walet, Michael Dijkstra (beide schermschool Tréville) en Suhayl Nawar (schermcentrum Amsterdam), samen met teamgenoot Sam Wanyama uit Alkmaar, wederom laten zien dat Nederland bij de Europese top hoort. Tijdens het U17 equipe toernooi in Warsaw, onderdeel van het Europese Cadetten Circuit, hebben zij zilver behaald in een sterk deelnemersveld van 35 teams.

Dit toernooi werd over 2 dagen gehouden.  Op zaterdag kwamen ook Tréville schermers Thomas Dijkstra, Koen Man, Yin Man en Damian Soemosemito in actie in het individuele toernooi U17.  De jongens hebben goed geschermd; er waren 162 schermers uit 21 landen.  Suhayl en Koen hebben in de pouleronde allebei een “gouden” poule gedraaid door alle partijen te winnen.  De resultaten van de Amstelveense schermers waren sterk.  Suhayl (10), Koen (17), Michael (49) en Koen M. (69), Thomas (79), Yin (83) en Damian (101).

Op zondag was het équipe toernooi. Bij het teamschermen schermt een team van 3 deelnemers de partijen waarin de punten worden doorgeteld en maximaal 45 punten te halen zijn.

Nederland 1 (Michael, Koen, Sam, Suhayl) heeft bij de T32 een gemixt team uit Frankrijk en Bulgarije verslagen met 45 – 15.  Vervolgens bij de T16 hebben de jongens het opgenomen tegen Polen 4, wederom een ruime overwinning 45-26.  Bij de T8 werd het een stuk pittiger tegen Groot-Brittannie, een zeer ervaren ploeg met 2 medaille winnaars van het individueel toernooi. De Nederlandse ploeg bleef gefocust en toonde veel discipline en scherpte; de eindstand werd 45-41. Vervolgens bij de halve-finale hebben zij Belarus met 45-25 verslagen.

In de finale was de tegenstander thuisploeg Polen 1. De ploegen wisselden steeds van voorsprong tijdens de eerste 5 partijen en op de helft was de stand gelijk.  Helaas sloeg de Poolse kampioen een gat dat de Nederlanders niet meer konden dichten.  De eindstand was 36 – 45.

Team Nederland 2 (Thomas, Koen M, Yin en Damian) hebben goed geschermd maar verloor nipt van Zweden (41-45) en eindigden op de 18de plaats.

Over 2 weken vindt de EJK plaats in Porec, Croatia.  Koen, Michael en Suhayl zijn geselecteerd, samen met teamgenoot Sam, om Nederland te vertegenwoordigen. 

Van l naar r: Suhayl Nawar, Koen Walet, Michael Dijkstra, Sam Wanyama
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie