Kadoelen was te sterk voor Amstelveen Heemraad en won met 6-2.
Kadoelen was te sterk voor Amstelveen Heemraad en won met 6-2. Hans van Beek

Verlies voor RODA en Amstelveen vooruitlopend op derby

10 februari 2020 om 07:30 Voetbal

AMSTELVEEN Vooruitlopend op de verwachte storm van zondag 9 februari laste de KNVB alle voetbalwedstrijden af die op die datum gespeeld moesten worden.  Het voetbal op zaterdag ging wel door. AMVJ won in de tweede klasse thuis van Arsenal. In de derde klasse verloor RODA '23 met 1-4 van Wartburgia, koploper in 3B. Amstelveen Heemraad verloor uit met 6-2 van Kadoelen. Volgende week spelen RODA en Amstelveen tegen elkaar in 3B. In de vierde klasse haalde Rkavic koploper in 4E, opnieuw uit. De ploeg won met 9-1 van Real Sranang. Sporting Martinus won uit met 1-3 van FC Almere.

ZATERDAGVOETBAL

2A  AMVJ – Arsenal 2-1 (1-0) De wedstrijd in 2A tussen AMVJ en Arsenal was van begin tot eind spannend hoewel er van echt voetbal niet echt sprake was. Doelpunten lieten lang op zich wachten tot het moment waarop Arsenal in het eigen strafschopgebied in de fout ging. Een ongeoorloofde heupzwaai van de bezoekers leverde AMVJ een strafschop op waardoor Lionel Grootfaam vanaf de stip 1-0 kon scoren. Dat was ook de ruststand van de wedstrijd. In de tweede helft lukte het Arsenal in eerste instantie om de stand gelijk te trekken. De Amsterdamse ploeg scoorde en kwam op 1-1. Dat was even een domper maar de ploeg van trainer Ricky Kumar rechtte de rug en via een uitstekende counter zette Moamar Heerenveel AMVJ opnieuw op voorsprong, 2-1. Ondanks enkele benauwde momenten wist AMVJ de voorsprong vast te houden en won het nipt met 2-1.

3B  RODA ’23 – Wartburgia 1-4 (1- 2) In 3B speelden RODA '23 en Wartburgia tegen elkaar.  Er viel voor de toeschouwers, ondanks het regenachtige weer, in de eerste helft te genieten van redelijk voetbal waarin de thuisploeg toch de goals moest laten aan bezoekers Wartburgia. Via een snelle counter werd het 0-1 en vrij snel na die eerste goal kwam Wartburgia, door een strafschop te benutten, op 0-2 voorsprong. Nog voor rust deed RODA '2 wat terug. Tim Steij speelde Thomas Zuiverloon goed aan, in de 19de, minuut en die verkleinde de achterstand naar 1-2. In de tweede helft lukte het de Bovenkerkers niet om verder terug te komen in de wedstrijd. Binnen 20 minuten was de wedstrijd in feite beslist omdat Wartburgia 2 keer scoorde. Wat RODA '23 ook probeerde het lukte niet meer om verandering te brengen in die stand. Wartburgia won met 1-4.

3B Kadoelen - Amstelveen Heemraad 6-2 (3-0) Amstelveen Heemraad liep in de uitwedstrijd tegen Kadoelen in Amsterdam-Nord tegen een 6-2 nederlaag aan. Bij rust had Kadoelen al een 3-0 voorsprong. Na rust kreeg Amstelveen na vijf minuten een strafschop. Jochem van Leeuwen werd onderuit gelopen en de bal ging resoluut op de stip. Zakaria Madrane scoorden vanaf de penaltystip 3-1. Na bijna een uur voetballen liep Kadoelen weer uit door 4-1 te maken. In de 68ste minuut werd het zelfs 5-1. Drie minuten voor tijd ging Robert Lesmeister over de knie en weer lag de bal op elf meter. En weer was het Zakaria Madrane die de strafschop binnen schoot, 5-2. Kadoelen maakte Kadoelen er nog 6-2 van. Amstelveen Heemraad heeft volgende week de derby tegen Roda'23 op het programma staan.
vaatje moeten tappen.

4E  Rkavic – Real Sranang 9-1 In 4E blijft Rkavic het uitstekend doen. De Amstelveners wonnen ook zaterdag weer met grote cijfers.  Real Sranang werd met maar liefst 9-1 verslagen. Daardoor blijft de Amstelveense ploeg ongenaakbaar aan de kop van de ranglijst van 4E staan.

4E  FC Almere – Sporting Martinus 1-3 Sporting Martinus behaalde uit bij FC Almere drie hoognodige punten. In deze afdeling Staat Sporting Martinus op een 12de en voorlaatste plaats met maar 7 punten uit 14 gespeelde wedstrijden.