Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Bouw Medisch Centrum Zonnestein begint in maart

10 februari 2020 om 09:00 Zorg

AMSTELVEEN De bouw van het nieuwe Medisch Centrum Zonnestein gaat begin maart van start. Naar verwachting is het gebouw in december klaar. Donderdag was er een feestelijk startbijeenkomst voor de bouw van het medisch centrum. Veel toekomstige gebruikers van het gebouw waren aanwezig. Wethouders Floor Gordon en Herbert Raat onthulden bij deze gelegenheid het bouwbord.

"Het nieuwe Medisch Centrum Zonnestein wordt een belangrijke maatschappelijke voorziening voor de wijk. Het aantal inwoners van Amstelveen groeit gestaag en het college wil dat de stad in balans blijft. Dat betekent dat er ook voldoende maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd moeten worden. In het nieuwe medisch centrum komen huisartsen, fysiotherapie, apotheek, thuiszorg, diagnostiek, logopedie, diëtiek, psychologie, verloskundige, maatschappelijk werk en consultatiebureau," aldus wethouder Gordon.

"Medische centra hebben een belangrijke rol gericht vroegsignaleren, preventie en een beter bereik van inwoners die hulp en ondersteuning nodig hebben. Bij multiproblematiek wordt gezocht naar integrale oplossingen. Goede samenwerking in de uitvoering is cruciaal. Doordat de zorgaanbieders nu allemaal samen werken onder één dak ontstaat synergie. Deze functies zijn nu nog verspreid over de wijk. Nu kunnen de aanbieders de onderlinge samenwerking verder uitbouwen en de wijkbewoners nog beter bedienen," aldus Gordon.

DUURZAAM GEBOUW "Het wordt een heel duurzaam gebouw. Dat vind ik als wethouder Duurzaamheid belangrijk. Naast het groene sedemdak krijgt het gebouw 92 zonnepanelen, wordt het verwarmd met een warmtepomp en is overal LED-verlichting. Het gebouw is ook nog eens circulair gebouwd. De staalconstructie wordt zo gebouwd dat deze bij sloop weer geheel kunt hergebruiken," aldus Gordon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie