Afbeelding
Pixabay

Storm Ciara zorgt voor overlast

9 februari 2020 om 16:10 Overig

AMSTELVEEN Storm Ciara zorgt momenteel ook in Amstelveen voor overlast. Het KNMI heeft voor vandaag als waarschuwing 'code oranje' afgegeven in verband met zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur, die vooral tijdens stevige buien kunnen voorkomen. Als gevolg van zware windstoten kunnen loshangende takken uit de bomen vallen. En bomen die niet stevig met hun wortels verankerd in de grond staan, kunnen door de wind omvallen.

In verband daarmee raadde het beheer van het Amsterdamse Bos het publiek vandaag af om het bos te bezoeken. Wegens de verwachte storm is ook de 'Koeienwandeling' die zondagmiddag onder leiding van een boswachter in het Amsterdamse Bos zou plaatsvinden, geannuleerd. Deze wandeling zal op een later tijdstip weer worden aangeboden.

Ook diverse sportwedstrijden zijn om veiligheidsredenen afgelast. Zo zijn alle voetbalwedstrijden die vandaag zouden plaatsvinden geschrapt. De wedstrijden worden op een andere datum alsnog gespeeld.

Op Schiphol zijn vanwege de storm ongeveer 125 vluchten geannuleerd. Het gaat om zowel inkomende als uitgaande vluchten. KLM heeft 56 vluchten geschrapt. Ook andere maatschappijen houden een deel van hun vliegtuigen tijdelijk aan de grond vanwege storm Ciara.

Brandweer Amsterdam-Amstelland krijgt inmiddels steeds meer meldingen binnen over stormschade.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie