Jason Belmer, 2e bij regiokampioenschap judo in Zaandam
Jason Belmer, 2e bij regiokampioenschap judo in Zaandam D. Belmer

Judoka Belmer plaatst zich voor Noord-Hollands kampioenschap

5 maart 2018 om 08:58 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag is judoka Jason Belmer tweede geworden bij de regiokampioenschappen in Zaandam. In Noord-Holland zijn er drie regiokampioenschappen en per regio kunnen 5 judoka's zich kwalificeren voor het Noord-Hollands kampioenschap welke aanstaande zondag 11 maart gehouden wordt in Beverwijk. Een knappe prestatie dus. Jason wist 4 poule wedstrijden te winnen, maar verloor later de kruisfinale.

Tegelijkertijd wist Tiemo Karssen een bronzen medaille te winnen tot 60 kg bij de jongens -18 jaar bij het Open West Brabantse judotoernooi in Wauw. Hij won 4 partijen met ippon en verloor en 1.

Op zaterdag deed Tijn Loos mee aan het Nederlands kampioenschap tot 21 jaar in de klasse tot 66 kg.Tijn won zijn eerste partij met twee wazari's, verloor de tweede partij in de golden score, won de derde partij in de golden score, maar verloor zijn vierde toernooi waardoor hij niet om de prijzen mocht judoen. Toch een hele mooie ervaring rijker voor de judoka van Karel Gietelink Sport.